VİDEO

GPS'e güvenip uyuşturucu karteline gittiler: Tetikçiler sakinleştirdi

İki ABD'li turist Meksika'da GPS ile seyahat ederken uyuşturucu karteli kontrolündeki alana girdi. Paniğe kapılan yolcuları kartelin tetikçileri sakinleştirdi.

DUVAR - Meksika'nın Tabasco eyaletinde iki ABD'li turistin GPS rehberliğinde seyahat ederken uyuşturucu karteline yakalandığı anların videosu paylaşıldı. Paniğe kapılan yolcuları silahlı kartel üyelerinin sakinleştirdiği görüntülendi.

Meksika merkezli ulusal çapta yayın yapan televizyon kanalı Noticieros Televisa'nın haberine göre, Coatzacoalcos ile Villahermosa yerleşimleri arasında yaşanan olayı aktaran video 2020 yılının Şubat ayında kaydedildi ancak geçtiğimiz Çarşamba günü internette paylaşıldı. 

Görüntüler toprak yolda kaybolan ve GPS yardımıyla dönüş yolunu arayan iki genç turistin kartelle karşılaşma anını aktarıyor. Aracın karşısına çıkan bir kamyonun içerisinden elinde uzun namlulu silahlar bulunan kartel üyelerinin inmesiyle birlikte gençler önce geri dönmeye yelteniyor ancak tetikçilerin uyarısı üzerine araçlarını durduruyor. Daha sonra ise kaçırılma ve öldürülme korkusu ile paniğe kapılan gençler ile kartel üyeleri arasında gergin bir diyalog başlıyor. 

'BİZİ ÖLDÜRMEYİN' DİYEN GENCE 'LAS VEGAS' YANITI

Telaşlanan gençleri gören uyuşturucu karteli üyesi önce sert bir tonla arabadakilere sorular yöneltiyor ancak gençlerin paniğinin ardından 'sorun yok' diyerek yatıştırmaya başlıyor. Dil konusunda zorluk yaşansa da yolcu koltuğunda oturan genç 'Nereye?' sorusuna İspanyolca-İngilizce karışık olarak "Cancun'daki annesini görmeye gidecekleri" yanıtını veriyor. Kartel üyesi de şoför koltuğunda oturan gence, "Sakinleş, güero (Meksika'da açık tenli ve açık renk saçlı yabancılar için kullanılan bir kelime)' diyor. "Bizi öldürmeyin" diyen gence, "Sorun olmadığını ve Las Vegas'a dört kez gittiğini" söylüyor.

Video kaydı, dışarıdaki tetikçilerin yolculara araç içerisinde kayıt yapan kamerayı kapatmalarını söylemesiyle sona eriyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Meksika kartel GPS