Gergerlioğlu'nun Meclis'teki bekleyişi sürüyor

Sosyal medyada paylaştığı bir mesaj gerekçe gösterilerek dün milletvekilliği düşürülen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'teki bekleyişi sürüyor. CHP milletvekilleri Abdüllatif Şener, Ünal Çeviköz ile Prof. Dr. Baskın Oran, Gergerlioğlu'nu ziyaret ederek destek mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyadan yaptığı 'çözüm süreci sürseydi terör biterdi' şeklindeki bir haber paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında hapis cezası verilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun karara karşı Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuru sonuçlanmadan milletvekilliği düşürüldü. 
.

Karar için "Bu Anayasayı çiğneyen bir karar. Bu hukuka aykırı bir karar. Bu siyasi bir karar. Bu kararı tanımıyoruz. Ben sadece bir barış paylaşımı yaptım ve hayatım da insan hakları mücadelesiyle geçti. Kürt meselesinde insan haklarına uygun, barışçıl bir çözüm önerdiğim için şu anda cezalandırılıyorum. İstedikleri kadar uyduruk cezalarla bizi ihraç etmeye çalışsınlar, uyduruk yargı kararlarıyla, Anayasayı çiğneyen kararlarla bizi ihraç etmeye çalışsınlar. Biz yolumuza devam edeceğiz. Biz mücadelemize devam ediyoruz. Burada bu hukuksuz karara karşı tüm arkadaşlarımıza beraber Meclis'i terk etmeyerek direniyoruz. Biz burada esaslı bir direniş yapıyoruz " diyen Gergerlioğlu'nun Meclis'teki bekleyişi sürüyor.

ŞENER'DEN DAYANIŞMA ZİYARETİ

Öte yandan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu ziyaret ederek, destek mesajı verdi.

BASKIN ORAN KİTAP HEDİYE ETTİ

Prof. Dr. Baskın Oran da Gergerlioğlu’na destek ziyaretinde bulundu. Oran, Gergerlioğlu’na kaleme aldığı “Dalavera Memet’in Bodrum Tarihi” kitabını hediye etti. Oran, “Buraya Yan Yana Grubu’nu temsilen geldim. İnşallah Ana Muhalefet Partisi de en azından örnek alır ve resmi olarak gelir. Telefonla olmaz bu işler” diye konuştu.



CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz de Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu ziyaret ederek dayanışma dileklerini iletti. Çeviköz, “Hepimiz aynı gemideyiz” ifadesini kullandı.  (HABER MERKEZİ)

Ünal Çeviköz