Fatma Şahin'den 'Şireci' açıklaması: Anlaşmayı ben sağladım

Gaziantep Belediye Başkanı Şahin, Şireci Tekstil işçilerinin kazanımla sonuçlanan hak mücadelesi hakkında, "İki tarafla anlaşma sağladım. Ama bu bazı basın yayın organlarına yanlış yansıtıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yaklaşık 2 bin Şireci Tekstil işçisinin düşük zam dayatmasına karşı başlattıkları iş bırakma eylemi geçen günlerde kazanımla sonuçlandı. 

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin fabrikayı ziyaret ederek işçilere patronu övmüş, işçileri mücadeleyi bırakmaya ikna etmeye çalışmıştı. Şahin, "Şireci dediğiniz adam sizin çocuklarınız okula gitsin diye okul yapan bir adam. Dedim ki 'Başkanım uyuşturucu sorunu var', AMATEM'i yaptı" ifadelerini kullanmıştı.

'İKİ TARAFLA ANLAŞMA SAĞLADIM'

Fatma Şahin, direnişe ilişkin bugün yeni bir açıklama yaptı. Anadolu Yayıncılar Derneği'nin düzenlediği Anadolu sohbetleri programına katılan Şahin basında çıkan grev haberlerine tepki gösterdi. Şahin "Ben hem işverenle hem işçi ile görüştüm, işverene kimseyi işten çıkarmayacaksın dedim işçilere de işlerinize geri dönün istediğiniz ücreti alacaksınız dedim. İki tarafla anlaşma sağladım. Ama bu bazı basın yayın organlarına yanlış yansıtıldı” dedi.

Şahin, şehirde adeta bir çatışma ortamının çıktığını ve bunu konuşarak çözdüklerini savunarak "İşveren de işçilerde benim sözüme güvenir ne dediysem yapacağımı bilir. Bu sayede bu çatışma ortamı sona ermiştir” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)