Şireci işçisi kazandı: Direniş günlerinin yarısını patron karşılayacak

Şireci işçileri 6 günlük direnişlerini uzlaşma ile sona erdirdi. İşçilerin talepleri büyük ölçüde kabul edilirken, hiçbir işçinin işten atılmayacağı, atılan işçilerin geri alınacağı sözü verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yaklaşık 2 bin Şireci işçisinin düşük zam dayatmasına karşı geçen hafta başlattıkları iş bırakma eylemi kazanımla sonuçlandı. Taleplerini kararlılıkla savunan işçiler ile patron arasında uzlaşma sağlandı.

Evrensel'in haberine göre, aylık 15 bin 500 lira talep eden işçiler 15 bin lira net aylık artı 300 lira devamlılık priminde uzlaştı. Pazar mesaisine 1500 lira ödenecek. İşçiler iki bayramda üçer yevmiye (2 bin 500 lira) bayram ikramiyesi alacak. Direnişte geçirilen 6 günün 3'ünü patron karşılayacak. İşçilere ayrıca erzak yardımı ile hiçbir işçinin işten atılmayacağı, atılan işçilerin geri alınacağı sözü verildi. 

İşçiler yarın sabahtan itibaren iş başı yapacak.

 

'BİRLİKTE KARAR VERME ISRARIYLA KAZANDILAR' 

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, işçilerin kazanımıyla ilgili, "Taleplerini büyük oranda kabul ettiren işçiler, kazanımlarını birliklerini koruyarak elde ettiler, işçilerin hepsinin iradesinin karar sürecine yansıması için temsilcileriyle birlikte karar verme ısrarıyla kazandılar" dedi.

Direnişlerini kazanımla sonuçlandıran Şireci işçileri, sevinçlerini mücadelenin başından beri yanlarında olan EMEP Milletvekili Sevda Karaca ve BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ile paylaştılar. İşçiler Karaca'yı "Direne direne kazandık" sloganlarıyla uğurladı. Karaca, "Sizin birliğiniz kazandırdı arkadaşlar" dedi. İşçiler de "Siz de vesile oldunuz" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler şireci antep işçi