'Eyleme katılan gençlerin yurt talebi yok' diyen Vali'ye cevap: Arkadaşımız KYK yurdu için 1337. yedekte sıra bekliyor

'Eylemcilerin şehir dışından geldiğini, yurt talebi olmadığını" savunan Kocaeli Valisi Yavuz'a gençler belgeyle cevap verdi: Arkadaşlarımızdan birinin yurt başvuru sonucu... Yedekte binler var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Devlet yurtlarındaki kapasite yetersizliği, fahiş özel yurt ücretleri ve kira zamları nedeniyle öğrenciler en önemli sorunları haline gelen barınma hakkı için günlerdir sokaklarda, parklarda sabahlıyor. Eylemin tüm Türkiye'ye yayılmasıyla birlikte öğrenciler polis saldırılarının yanı sıra çeşitli hedef gösterme ve karalama kampanyalarına da muhatap oluyor.  

İzmit’te de bir grup öğrenci ‘barınamıyoruz’ diyerek Cumhuriyet Parkı’nda eylem başlattı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, öğrencilere yönelik sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yavuz, yurtlara yerleştirmelerin devam ettiğini, yurtlarda yer olduğunu ve hiçbir gencin mağdur edilmeyeceğini belirtti. Ve ekledi: “Değerli Kocaelili Kardeşlerim, İlimizde yurt kapasitesinin yetersiz olduğu gerekçesi ile eylem yapan gençlerin bir kısmının farklı şehirlerden geldiği ve İlimizle irtibatının olmadığı ayrıca eyleme katılan gençlerin hiçbirinin yurt talebi olmadığı tespit edilmiştir. Saygılar.”

YEDEKLER ARASINDA 1337. SIRADA

Vali Yavuz'un sosyal medyadan yaptığı bu çıkışa öğrencilerden cevap gecikmedi. 'Barınamıyoruz' nöbetine katılan bir arkadaşlarının yurt başvurusuna ilişkin belge paylaşan gençler "Öğrencilerin yurt sorunu yokmuş, nöbet tutan arkadaşlar yurt başvurusu yapmamış, öyle mi Kocaeli Valisi @SeddarYavuz ? Nöbeti başlatan arkadaşlarımızdan birinin yurt başvuru sonucunu paylaşıyoruz. Üniversiteler açıldı ama hala yedeklerde olan binler var. #Barınamıyoruz" dedi. 

Belgeye göre nöbete katılan öğrenci, devlet yurdu başvurusunda yedekler arasında 1337. sırada bekliyor. (HABER MERKEZİ)