Eşya aldıkları hasarlı bina depremde yıkıldı: 3 kişi enkaz altında

Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6.4'lük depremde Antakya'da bazı binalar yıkıldı. Arama kurtarma ekiplerinin, enkazda kalan 3 kişiye ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Hatay'da 3 dakika arayla meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde depremlerde Antakya'da hasarlı olan bazı binalar yıkıldı. 3 kişinin öldüğü depremde 213 kişi de yaralandı. 

Antakya Gazi Mahallesi'nde 3 katlı hasarlı binadaki evlerinden eşya aldıkları sırada depreme yakalanan 4 kişiden biri, dışarıya çıkmayı başarırken, 3 kişi ise yıkılan binanın enkazı altında kaldı. Bölgeye yönlendirilen AFAD ve TTK, JAK ve TAK ekipleri enkazda arama kurtarma çalışması başlattı. Enkazın oldukça riskli olduğunu ve art arda yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle ekipler çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

SOYLU, BÖLGEYE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir süre sonra binanın enkazına geldi. Arama kurtarma ekipleriyle görüştü. Ekip sorumlularından çalışmalar hakkında bilgili alan Soylu, bir süre sonra bölgeden ayrıldı.

Küçükdalyan Mahallesi İpek Sokağı'nda yıkılan binanın enkazından da 2 kişi çıkarılarak tedaviye alındı. Aynı binadan 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, enkaz altında başka kimsenin olmadığı belirtildi.

İpek Sokağı'ndaki binanın enkazından kendi imkanlarıyla kurtulan Ahmet Başman, sarsıntı sırasında bu müstakil evde olduklarını söyledi.

BİNADA YANGIN ÇIKTI

Bu arada Antakya ilçesinde, Dericiler Sanayi Sitesi'nde ağır hasarlı olduğu için boşaltılan bina, 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından yıkıldı. Binanın çökmesinin ardından yangın çıktı. Enkaz altındaki bir traktörün alev almasıyla başlayan yangına, olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangını kısa sürede kontrol altına alan ekipler, soğutma çalışması yaptı.

Deprem nedeniyle Antakya ilçesinde daha öncesi sarsıntılarda hasar gören 2 katlı iş yerinde de çökme meydana geldi.

Öte yandan Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, Maraş merkezli depremlerden etkilendiği için boşaltılan 2 katlı binanın bir bölümü, Hatay'ın Defne ilçesindeki deprem nedeniyle çöktü.  (HABER MERKEZİ) 

Etiketler hatay deprem bina yıkım