CHP’li vekiller toplantıda depreme yakalandı: Böyle bir şey yaşamadım

CHP’li milletvekilleri Hatay’daki depremi toplantı sırasında yaşadı. Samandağ’da yıkılan binaların olduğunu söyleyen CHP’li Milletvekilleri, “Enkazlarda insanlar olduğu söyleniyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Arka arkaya 5’in üzerinde yaşanan depremler bölgedeki pek çok kentte hissedildi.

CHP’li 10 milletvekili ile birlikte, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Antakya’daki afet koordinasyon merkezinde toplantıda oldukları sırada, depremi yaşadıklarını ifade eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır şunları kaydetti:

“Ben böyle bir şey yaşamadım. İstanbul depremini, Adana depremini yaşadım ama inanılmaz bir felaket. Ben böyle bir sarsıcı bir deprem görmedim. Ben dışarıya çıktım, sokakta yürürken düştüm. Samandağ’da yıkım olduğu söyleniyor. Bazı yerlerde yıkım var. Enkazlarda insanların olduğu söyleniyor.”

CHP’Lİ TAŞCIER: AYAKTA DURMAKTA ZORLANDIK

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, depreme Hatay merkezde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi’nde yakalandıklarını belirterek, “11 milletvekili koordinasyon merkezindeydik. Depremle birlikte ışıklar kesildi. Ayakta durmakta zorlandık. 40 saniye kadar sürdü. Bazı binaların yıkıldığı haberleri geliyor. Şu an çok fazla ambulans geçişi var” dedi.

CHP’Lİ ÖZDEMİR: İBB EKİBİ BİNALARI DOLAŞMAYA GİTTİ

Milletvekili grubu olarak gün sonu değerlendirme toplantısı yaptıkları sırada depreme yakalandıklarını belirten CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, “Milletvekili grubu olarak görevdeyiz. Burada görevde olan vekiller aramızda koordinasyon toplantısı yapıyorduk. O anda çok şiddetli bir şekilde deprem oldu. Şimdi ambulanslar gidiyor. Enkaz altında insanlarımız var mı diye tespit etmeye çalışıyoruz. Bilgi alışverişi yapmaya çalışıyoruz. İBB itfaiye müdürümüz ekibiyle hızlıca binaları dolaşmaya gitti, onlardan bilgi bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler deprem hatay