Samandağ'daki gönüllü: Deprem 15-20 saniye sürdü, yakınımızdaki tek katlı bir bina yıkıldı

Hatay'daki deprem fırtınasının ardından yaşadıklarını anlatan yardım gönüllüsü Emrah Sürücü, depremin 15-20 saniye sürdüğünü, büyük korkuya neden olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

HATAY - Maraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay, akşam saatlerinde de deprem fırtınasıyla sarsıldı. 6.4, 5.8, 5.2, 5.2 büyüklüğündeki depremlere yardım gönüllüsü olarak bulunduğu Samandağ'da tanıklık eden Emrah Sürücü, sarsıntının 15-20 saniye sürdüğünü ve bölgede büyük korku yarattığını ifade etti. Sürücü, bir okulun bahçesinde olduklarını belirterek, "Okulun duvarlarından düşen beton parçalarını gördük. Okul bayağı sağlam olmasına rağmen çatıdan ve duvarlardan parçalar düştü" dedi.

Tek katlı ve 'sağlam' olduğunu gördükleri bir evin yıkıldığını belirten Emrah Sürücü, gönüllü ekibi olarak iyi durumda olduklarını, diğer ekiplerden haber almaya çalıştıklarını ifade etti.

ASLAN: SAMANDAĞ DEVLET HASTANESİ’NİN BİR TARAFINDA ÇÖKME MEYDANA GELMİŞ

Depreme Samandağ’da yakalanan Hatay Deprem Dayanışması gönüllüsü Cansel Aslan da ilçede birkaç yerde enkazda insanların olduğu bilgisi geldiğini söyledi. Aslan, “Samandağ Devlet Hastanesi’nin bir tarafında çökme meydana gelmiş. Oradaki insanları tahliye ediyorlardı. Neyse ki sokaklarda bu sefer görevliler var ve enkazlara bakıyorlar” ifadelerini kullandı. (DUVAR)