Erkek şiddetini engellerken faili yaralayan genç konuştu

Eskişehir'de kadına şiddeti engellemek isterken failin yaralanmasına neden olan Tolga Daşkıran serbest bırakılmasının ardından olayı anlattı. Daşkıran, annesinin aklına geldiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAREskişehir'de eşi ve kızına şiddet uygulayan Abdulkadir Ahmadi'yi engellemeye çalışan Tolga Daşkıran, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından konuştu.

Daşkıran, failin yaralanmasına sebep olmasından sonra tutuklanmış ve iki gün sonra salınmıştı.

Olay günü yaşadıklarını anlatan 19 yaşındaki Daşkıran, şiddet uygulanan Shannaz Nazari ve kızı Nasimgül Ahmadi’yi gördüğünde daha önce şiddet gören annesinin gözünün önüne geldiğini söyledi. Daşkıran, “Annem de zamanında şiddet görmüştü. Zaten o kadında da kendi annemi gördüm. Annem koşarken, gözümü önüne geldi” dedi.

Shannaz Nazari ise ifadesinde Daşkıran’ın, kendisini ölümden kurtardığını belirtip, “Orada bulunan gençler eşimi tuttu. Tutmasalardı beni muhtemelen öldürecekti” diyerek eşinden şikayetçi oldu. 

 

'SONUNA KADAR DİK DURACAĞIMA SÖZ VERİYORUM'

Tramvaydan indikten sonra olay sırasında yanında olan arkadaşı Hüseyin Şahin ile kadınların bağrışlarını duyduklarını belirten Daşkıran, “Arkadaşımla olaya müdahale etmek istedik. Arkadaşım yaralandı. Arkadaşımın yaralandığını, bir kızın ve bir kadının yaralandığını gördüm. Biz çığlıkları duyduktan sonra olay yerine doğru giderken ‘Dur, yapma’ diye bağırdık ama karşı taraftaki kişi hiçbir şekilde dinlemedi. Cezaevine ilk girdiğim gün çok sıkıntılı bir süreçti. ‘Ben ne yaptım?’ dedim. O zamana kadar yaşadığım hayat film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Annemler acaba ne yapıyor? Babam ne yapıyor? Hüseyin’in bacağı nasıl oldu?’ O kadının durumu, kızının durumu nasıl? Adamın durumu nasıl? Hep bunları düşündüm. Hep dışarıdakileri düşündüm, hiçbir zaman kendimi düşünmedim. Benim sonum ne olacak? Bunu ikinci gün düşünmeye başladım” diye konuştu.

Tahliye olmasının ardından cezaevi kapısında annesiyle yaşadığı anları da anlatan Daşkıran, “Cezaevi kapısından ilk çıktığım an annem ‘Oğlum’ diye bağırdı. Ağlıyordu zaten. Ben de ağlasam daha kötü olacaktı. Zaten bayılacak dereceye geldi bir ara. Tuttum annemi. Dedim, ‘Ağlama anne. Bitti, çıktım’. Annemi teselli etmeye çalıştım. Babam sarıldı, Hüseyin sarıldı. Ne kadar çok sevildiğimi anladım. Hiç tanımadığım insanlar paylaşmış. Bundan aşırı derece gurur duydum. Hiç tanımadığım insanların anneleri, kız kardeşleri çok güzel dileklerde bulunup dualar ettiler. Allah bunu kimseye yaşatmasın, kimseyi bu duruma düşürmesin. Kadınlara şiddete çok karşıyım. Küçüklükten gelen bir şey bu. Annem de zamanında şiddet görmüştü. Zaten o kadında da kendi annemi gördüm. Annem koşarken, gözümü önüne geldi. Hayatım gözümün önünden geçti. Bu zamana kadar kimseye ne bir şiddette bulundum, kadına kıza şiddet göstereni de uyardım. Kesinlikle karşıyım yani, kadına şiddete kesinlikle ve kesinlikle karşıyım. Sonuna kadar dik duracağıma da söz veriyorum” diye konuştu. 

Asker olmak istediğini söyleyen Daşkıran, “Askerlik sürecinde sicil çok önemli. İnşallah Türk adaleti bunu benim sicilime işlemez. Vatanım ve milletime çok hayırlı bir asker olmak istiyorum. Bu benim küçüklük hayalim. Askeri üniformalı birini görünce kalbim çok hızlı atıyor. Çok değişik duygular yaşıyorum” ifadelerini kullandı. 

Fail erkek Abdulkadir Ahmadi’nin kesici aletle ağır yaraladığı 47 yaşındaki Shannaz Nazari ise hastanedeki tedavisinin ardından hayati tehlikeyi atlattı. İlk ifadesinde Tolda Daşkıran’ın kendisini ölümden kurtardığını anlatan Nazari, "Eşim Abdulkadir Ahmadi ile bu olaydan önce de zaman zaman aramızda maddi imkansızlıklardan dolayı tartışmalar oldu. Yine zaman zaman beni dövdüğü oldu. Ancak eşimin darbetmesinden dolayı resmi makamlara çocuklarımın huzuru kaçmasın, diye hiç başvurmadım" dedi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. (DHA)