Erkek şiddetini engellerken faili yaralayan genç tutuklandı

Eskişehir'de eşi ve kızına şiddet uygulayan erkeği engellemek isterken failin yaralanmasına neden olan 19 yaşındaki Tolga Daşkıran tutuklandı. Ailesi destek istedi.

Tolga Daşkıran
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'de eşi ve kızına şiddet uygulayan Abdulkadir Ahmadi'yi engellemeye çalışan Tolga Daşkıran, adamın yaralanmasına sebep oldu. 62 yaşındaki Ahmadi'yi sırtından kesici aletle yaralayan 19 yaşındaki genç tutuklandı.

Olay, Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde cumartesi akşamı meydana geldi. Abdulkadir Ahmadi ile eşi Shannaz Nazari (47) ve kızı Nasimgül Ahmadi (32) arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Ahmadi, kesici aletle eşi ve kızını yaraladı. Bu sırada caddedeki Tolga Daşkıran ve arkadaşı Hüseyin Şahin olaya müdahale etti.

Arbedede Ahmadi, Şahin'i ayak bileğinden, Daşkıran ise Ahmadi'yi sırtından yaraladı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan dört kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Shannaz Nazari ile Abdulkadir Ahmadi, hayati tehlikeleri nedeniyle yoğun bakım ünitesine alındı. Nasimgül Ahmadi’ye ise ayakta müdahale edildi.

Olayın ardından gözaltına alınan Tolga Daşkıran, işlemlerinin ardından pazar günü sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Hastanedeki tedavinin ardından taburcu edilen Hüseyin Şahin ise caddede tesadüfen bağrışmalar duyduklarını söyledi. Şahin, "Tolga'yı tramvay durağının orada bekliyordum. İkimiz gezecektik. Tolga tramvaydan inip yanımıza geldi. Bir dakika kadar geçti, arkamızdan bağırış sesleri geldi. Koştuk, 'dur' dedik, durmadı. Ondan sonra müdahale ettik. Adamı etkisiz hale getirmek için yere yatırdım, o sırada bıçağı ayağıma salladı. Sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

 

'BENİM ÇOCUĞUM SUÇLU DEĞİL'

Tolga Daşkıran’ın annesi Nazire Kurt, oğlunun suçlu olmadığını ve serbest bırakılmasını istediğini belirterek, "Benim oğlum sadece bayanları kurtarmak için gitti. Kadına şiddet zaten istemezdi, sevmezdi benim oğlum. Hayalleri yıkıldı benim çocuğumun. Bir karıncaya kıyamazdı. 'Anne, kadını öyle görünce dayanamadım, koştuk anne' dedi. Hiç dayanamaz benim yavrum. Ben herkesten destek istiyorum. Benim yavrumu kurtarın, benim çocuğum suçlu değil. Benim çocuğum suçluyu yakaladı. Kaçmasın diye müdahale etti. O bayanları kurtardı. Sırtından atletini çıkartmış, Hüseyin’in ayağına bağlamış. Kucağına alıp yola kadar taşımış arkadaşıma bir şey olacak diye. Kötü bir niyeti olsa zaten öyle yapmaz. 'Kadınları öyle görünce dayanamadım anne' dedi. O hiç dayanamaz. O en küçücük bir şey görse dayanamaz, kimseye kıyamazdı" ifadelerini kullandı.

Daşkıran’ın babası Ercan Kurt da kasıtlı bir olay olmadığını belirterek, "Çocuğumuz, ‘Asker olacağım. Ben askerde kalacağım, rütbemi yükselteceğim’ derdi. Siciline işlenecek diye o da perişan oldu. Bizim çocuğumuz o olayı kasıtlı bir şekilde yapsa bırakır, kaçardı" diyerek serbest bırakılmasını istedi.

Ailenin avukatı Muhammed Serkan İleli, "Kendisiyle görüştüğümüzde bize; 'Ben keşke evime gitseydim, hiç dokunmasaydım. Ben orada annemi gördüm. Sanki birisi anneme şiddet uyguluyormuş gibi gördüm. Keşke müdahale etmeseydim de evime gitseydim hiç bunlarla karşılaşmayacaktık' dedi. Kendisi çok üzgün. Bu sürecin takipçisiyiz. Aile çok üzgün ama en nihayetinde Tolga çıkacak, ailesiyle tekrar buluşacak" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (DHA)