Erkan Baş'tan İmamoğlu'na destek: Ne yaparsan yap seni yeneceğiz Erdoğan

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına tepki gösteren TİP Genel Başkanı Erkan Baş, "Ne yaparsan yap seni yeneceğiz Erdoğan" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Ayrıca, İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" konusunu içeren 53. maddesinin uygulanmasına karar verdi. Karar kesinleşirse İmamoğlu, 'siyasi yasaklı' olacak ve belediye başkanlığından alınacak.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda karar tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Baş, "Milyonlarca yurttaşın iradesine kimse karşı koyamaz. Ne yaparsan yap seni yeneceğiz Recep Tayyip Erdoğan. Ülkemizi bu karanlıktan mutlaka kurtaracağız" dedi.

TİP'ten yapılan yazılı açıklamada da "Saray’dan gelen talimatla verilen ve milyonlarca İstanbullu yurttaşımızın iradesini çiğneyen yargı kararı yok hükmündedir. İstanbullu yurttaşlarımız iradesini ve hakkını korumaktan vazgeçmeyecek, Saray’ın ve onun yargısının suçlarını affetmeyecek" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)