Erdoğan: 20 Nisan'da doğalgazımızı çıkarıyoruz

Karadeniz gazının 20 Nisan arefe günü çıkarılacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda bütün planlamalar, hesaplar buna göre" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe eşlik etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

KARADENİZ GAZI: Nasip olursa 20 Nisan arife doğalgazımızı çıkarıyoruz. Şu anda bütün planlamalar, hesaplar buna göre.

DEPREM BÖLGESİNE ZİYARETLER: 11 vilayetin tamamında konut teslimleri devam ediyor. Vatandaşlarımdan 1 yıl gibi bir süre talep ettim. Bu bir yıl içerisinde konutlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Enkaz kaldırmalar var, zemin etütleri yapılıyor. Adımlarımızı atıyoruz.

ŞEHİR HASTANELERİ: Hastanelerimizin durumu Cleveland'ı aştı. Bu hastaneye vatandaşım girdiğinde hamd olsun diyor. Yatmadan şifayı buluyor. Bundan sonraki süreçte de büyükşehirlerde birer tane olmak üzere yaygınlaştıracağız. Bu hastanelerin büyük kısmında sismik izolatör kuruldu, kuruluyor. Hastanelerin birçoğunda bunlar var. Bundan sonraki yatırımlarımızda da hassasiyet göstereceğiz.

Namaz sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın Diyarbakır'a giderek "Deprem Konutları Temel Atma ve 1432 Konut ile 17 Dükkan Anahtar Teslim Töreni"ne katılması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)