Bakan Dönmez Karadeniz gazı için nisanı işaret etti

Kabine sonrası konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mart sonu verileceğini söylediği Karadeniz gazı için erteleme olabileceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine toplantısı sonrası konuştu.

Dönmez, kurulması planlanan doğalgaz ticaret merkezine ilişkin yasal altyapıya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bir iki kanunda değişiklik ihtiyacı var. O da önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek" dedi.

AA'nın haberine göre, doğalgaz ticaret merkezinde son duruma ilişkin bir soru üzerine Dönmez, "Çalışmalar sürüyor. Hedefimiz bir yıl içerisinde orayı tam işler hale getirmek" dedi.

Son dönemde depreme odaklanıldığına işaret eden Dönmez, "Ayrıca bir iki kanunda değişiklik ihtiyacı var. O da önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek. Ondan sonra da yasal altyapı büyük oranda tamamlanmış olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez, Karadeniz gazının bir miktar gecikme ile kullanılabileceğini söyledi. Çalışanların bir kısmının deprem bölgesinden geldiğine ve aileleriyle ilgilenmeleri gerektiğine dikkati çeken Dönmez, "Bir kısmı geri dönmeye başladı. Bu biraz etkileyecek ama bölgeye gideceğim, değerlendireceğiz. Muhtemelen nisana kalır gibi görünüyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz aylarda Karadeniz gazı için, mart sonunu işaret etmiş ve "Milli imkanlarla yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde Karadeniz'de 710 milyar metreküplük ülkemizin en büyük doğalgaz rezervi keşfini yaptık. Değeri 1 trilyon dolara ulaşan bu doğalgazı milli şebekemize bağlamak için 50'nin üzerinde gemi ve 10 binin üzerinde personel, şu anda harıl harıl çalışıyor. İnşallah milletimize taahhüt ettiğimiz şekilde mart ayı sonu itibarıyla Karadeniz gazını hanelere vermeye başlıyoruz. Adana ve Cizre'de yaptığımız keşiflerle petrol üretimimizi artırdık" demişti. (HABER MERKEZİ)