Emel Korkmaz: Bu ülkede adaletin olmadığını bir kez daha gösterdiler

Gezi protestoları sırasında katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Gezi davasında verilen kararlara tepki gösterdi, “Karar tekrar çok canımızı yaktı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gezi davasında iş insanı Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Emekçi'ye de 18 yıl hapis ve tutuklama kararı verildi.

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, verilen hapis kararlarına tepki gösterdi. Gazete Duvar’a konuşan Emel Korkmaz, "Verilen bu karar tekrar çok canımızı yaktı maalesef. Osman Kavala’nın bu kadar süre adaletsizce yargılanması, cezaevinde tutulması çok yanımızı yaktı. Diğer isimlerin de. Maalesef adaletsiz bir ülkede yaşıyoruz. Bütün davalarda olduğu gibi bu davada da yine adaletli bir karar çıkmadı" ifadelerini kullandı.

‘ADALETİN OLMADIĞINI ÇOCUKLARIMIZIN CANINI ALARAK GÖSTERDİLER’

Gezi eylemlerinin barışçıl olduğunu söyleyen Emel Korkmaz, "Çocuklar, insanlar özgürce yaşamak, istedikleri adaletli bir ülkede yaşamak için sokaklardaydılar. Ağaçların katledilmemesi, insanların özgürlüklerinin sonlandırılmaması için sokaklardaydılar. Ben bunu her zaman dile getirmeye devam edeceğim. Maalesef bu ülkede adaletin olmadığını çocuklarımızın canını alarak, bizim canımızı yakarak, bu kararlarla bir kez daha gösterdiler" diye konuştu.