Elon Musk Twitter'ın en büyük hissedarı oldu

Tesla'nın kurucusu ve Twitter'ın aktif kullanıcısı Elon Musk, yaklaşık üç milyar dolar karşılığında Twitter'dan hisse satın alıp şirket hisselerinin yüzde 9,2'sine sahip oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tesla'nın kurucusu Elon Musk yaklaşık üç milyar dolar karşılığında Twitter'dan hisse satın alıp şirket hisselerinin yüzde 9,2'sine sahip oldu. Twitter hisseleri piyasa öncesi işlemlerde yaklaşık yüzde 25 yükseldi.

BBC'nin haberine göre, Elon Musk, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na göre 14 Mart'ta 73 milyon 486 bin 938 adet Twitter hissesi satın aldı. Hisse, Twitter'ın Cuma günkü kapanış fiyatına göre 2,89 milyar dolar değerinde. Musk’ın satın aldığı hisse, onu şirketteki en büyük hissedarlardan biri yapıyor. Bu rakam Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'in yüzde 2.25'lik hissesinin dört katından daha fazla.

Musk, 80 milyondan fazla takipçisi olan düzenli bir Twitter kullanıcısı, ancak son zamanlarda yeni bir sosyal medya platformu oluşturmayı "ciddi bir şekilde düşündüğünü" söyledi. Geçen ayın sonlarında Musk, takipçilerine Twitter’ın ifade özgürlüğünü teşvik edip etmediklerini sordu: "İşleyen bir demokrasi için ifade özgürlüğü şarttır. Twitter'ın bu ilkeye sıkı sıkıya bağlı olduğuna inanıyor musunuz?"

Musk, SpaceX ve Neuralink dahil olmak üzere sahibi olduğu şirketlerden gelen güncellemeleri paylaşmak için düzenli olarak Twitter'ı kullanıyor. Ayrıca, hayranlar arasındaki popülaritesine katkıda bulunan meme’leri paylaşmasıyla da biliniyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Elon Musk twitter