Elon Musk: Twitter'ı satın alamazsam B planı devreye girecek

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ın tüm hisselerini satın alamadığı takdirde “B planı” devreye sokacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ın tüm hisselerini satın almak için sunduğu planın reddedilmesi halinde, “B planına” geçeceğini söyledi. Bu açıklamayı Kanada'nın Vancouver şehrinde TED başkanı Chris Anderson ile dün yaptığı röportaj sırasında söyleyen Musk, B planının ne olduğu hakkında “başka bir zaman” bilgi vereceğini söyledi.

Musk, Twitter'ı satın alıp alamayacağından “emin olmadığını” ve sosyal medya platformunun “özgür konuşma için çok kapsamlı bir alan olması" gerektiğini söyledi. 

TWİTTER, MUSK'UN TEKLİFİNİ DEĞERLENDİRİYOR

Bu arada, Twitter CEO'su Parag Agrawal çalışanlarla yaptığı kapsamlı bir toplantıda, Musk'ın şirketi satın alma ve özel hale getirme teklifini hala değerlendirdiklerini açıkladı. Toplantıya katılan bir çalışanın aktardıklarına göre, Agrawal, verilecek kararın “hissedarların çıkarına en iyi şekilde” olacağını söyledi. 

Geçen hafta yaklaşık üç milyar dolar karşılığında Twitter'ın hisselerinin yüzde 9.2'sini alarak en büyük hissedar haline gelen Musk, iki günce önce şirkete bir mektup göndererek, hisse başına 54.20 dolar teklifte bulundu. Musk, bu fiyatın vereceği “en iyi ve nihai teklif” olduğunu söylemişti. (DIŞ HABERLER)