Elon Musk Twitter'ın yönetim kuruluna girmekten vazgeçti

Twitter'ın yüzde 9.2 hissesini alarak şirketin en büyük hissedarı olan ABD'li milyarder Elon Musk'ın şirketin yönetim kuruluna girmekten vazgeçtiği duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter CEO’su Parag Agrawal sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, ABD'li milyarder Elon Musk'ın Twitter yönetim kurulana girmekten vazgeçtiğini söyledi.

Agrawal, yaptığı açıklamada "Elon'ın yönetim kurulu üyeliği 9 Nisan itibarıyla resmi hale gelecekti, fakat aynı günün sabahı Elon yönetim kuruluna katılmayacağını açıkladı. Böylesinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Biz her zaman yönetim kurulunda olsun ya da olmasınlar hissedarlarımızın önerilerine saygı duyuyoruz. Elon en büyük hissedarımız ve onun önerilerine açık kalacağız” dedi.

Musk, 9 Nisan'da Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda, sosyal medya platformu için bir dizi köklü değişikliğin sinyalini vermişti. Ünlü iş adamı, 'Twitter Blue' premium abonelik hizmetinin fiyatını düşürmek, reklamları yasaklamak ve kripto para birimi dogecoin ile ödeme yapma seçeneği sunmak da dahil olmak üzere önemli değişiklikler önermişti.

Musk’ın Twitter'ın yüzde 9.2 hissesini aldığı geçtiğimiz hafta açıklanmış, şirketin yönetim kuruluna katılacağı söylenmişti. Bu gelişmenin ardından Twitter hisseleri, yüzde 25 yükseliş kaydetmişti. (DIŞ HABERLER)