Elazığ’da şiddet gören kadın: Bizi öldürmesini mi bekliyorlar?

Elazığ'da boşanmak üzere olduğu Umut Bayram tarafından darp edilen ve sayısız uzaklaştırma kararı aldırdığını söyleyen E.B., "Bizi öldürmesini mi bekliyorlar?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ardıl Batmaz

ELAZIĞ – Boşanmak üzere olduğu Umut Bayram tarafından sistematik olarak darp ve tehdit edildiğini belirten E.B., aldıkları tüm uzaklaştırma kararına rağmen şiddetin boyutunun artırarak devam ettiğini, evlendiği günden beri erkek şiddetine maruz kaldığını söyledi.

E.B., “Eğer boşanırsam seni öldüreceğim” diyen Umut Bayram hakkında sayısız şikayeti olsa da adli mercilerden destek alamadığını belirtti.

‘TEK İSTEDİĞİM ADALET’

E.B., son olarak boşanmak üzere olduğu Umut Bayram’ı 16 Ağustos’ta gördü. E.B.'nin yaşadığı aile evine giden Umut Bayram, E.B.'yi burada darp etti. Polis ekipleri gelene kadar olay yerinden uzaklaşan fail erkek, sabaha karşı ailenin yaşadığı evin yan sokağında bulundu. E.B., olay sonrası darp raporu ve üç ay uzaklaştırma kararı alırken, Umut Bayram da aynı olaya ilişkin 23 Ağustos tarihinde E.B. ve ailesinden E.G. ve N.G. hakkında bir ay süreli uzaklaştırma kararı aldı. Umut Bayram'ın "Eğer beni boşarsan aileni öldüreceğim" tehditlerinin devam ettiğini söyleyen E.B.'nin tek isteği adalet.

'2 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMA DA ŞİDDET UYGULUYOR'

Umut Bayram’ın sadece kendisine değil çocuğuna da şiddet uyguladığını anlatan E.B., bugüne kadar 10'dan fazla şikayette bulunduğunu, iki defa darp raporu, sayısız uzaklaştırma kararı aldığını söyledi. E.B., Umut Bayram’ın tehditleri nedeniyle ailesinin de dışarı çıkarken korktuğunu ifade etti: “Her an önümüzü kesiyor. Bıçaklı saldırıda bulunuyor. Sabaha karşı aile evimin önüne gelip 'Sizi öldüreceğim, keseceğim' diye bağırıyor." 

'SAVCI 'MECLİS'E GİDİN' DİYEREK ODASINDAN KOVDU'

Umut Bayram’ın kendisini yüzüne kezzap atmakla da tehdit ettiğini söyleyen E.B., adli mercilerden de şikayetçi. Savcıyla görüşmelerinde savcının kendilerini, 'Çıkın dışarı Meclis'e gidin' diyerek odasından kovduğunu ileri süren E.B., "Ne devlet ne kanun arkamızda değil. Hiçbir şey yapmıyorlar. O adam gelsin bizi öldürsün öyle mi içeri atacaklar? Hiç kimse bizi dinlemiyor" dedi.

‘ELAZIĞ'DA BİR KADIN CİNAYETİ DAHA OLACAK’

Kızının yardım seslerinin duyulması için ne gerekiyorsa yaptığını belirten E.B.'nin babası E.G. ise, Umut Bayram’ın nasıl bu kadar rahat davranabildiğini sordu. Kızının can güvenliğinden endişelenen E.G., "Bu abartı değil, Elazığ'da bir kadın cinayeti daha olacak. Bunu açık ve net söylüyorum" ifadelerini kullandı.