Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya AK Parti'de

Üst üste tarihi rekorlar kıran dolar 4.50 seviyesini geçerken, Merkez Bankası'ndan "Piyasadaki sağlıksız fiyat oluşumunu yakından takip ediyoruz. Enflasyon üzerindeki etkileri dikkate alınarak gerekli adımlar atılacak" açıklaması geldi. Bu açıklamanın ardından Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, AK Parti'deki İran'la ticarette yerel para birimi kullanılması için yapılan görüşmeye katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dövize geçen hafta müdahale eden Merkez Bankası'ndan yeni açıklama geldi. Merkez, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır" ifadesini kullandı.

Bu açıklamanın ardından Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'le görüşmek üzere AK Parti'ye gitti. Görüşmenin, cumhurbaşkanlığı yerine neden AK Parti'de gerçekleştiği sorusu merak konusu oldu.

Açıklama öncesi 4.50 ile yeni tarihi rekor düzeylerini gören dolar, Merkez Bankası’nın açıklamasının ve Çetinkaya'nın AK Parti'ye gittiğinin duyulmasının ardından 4.41 liraya kadar çekildikten sonra 4.43 - 4.44 lira aralığına döndü.

İRAN'LA YAPILACAK GÖRÜŞME İÇİN

Reuters haber ajansına açıklama yapan bir yetkili, Merkez Bankası Başkanı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran heyetiyle yapacağı toplantıya katılmak için AK Parti Genel Merkezi’ne geldiğini söyledi. Toplantının gündeminin ikili ticarette yerel para birimi anlaşması olduğu belirtildi.

(HABER MERKEZİ)

İngiliz yatırımcılar: Erdoğan'ın söylediklerine inanamadıkİngiliz yatırımcılar: Erdoğan'ın söylediklerine inanamadık

Dolar 4.50 seviyesini geçtiDolar 4.50 seviyesini geçti

24 Haziran sonrasında acı reçete kader mi?24 Haziran sonrasında acı reçete kader mi?

Mahfi Eğilmez: Türkiye ekonomisini çok zor ve sıkıntılı bir dönem bekliyorMahfi Eğilmez: Türkiye ekonomisini çok zor ve sıkıntılı bir dönem bekliyor