Gayrimenkulde kampanya bitmiyor

GYODER Başkanı Torun açıkladı: 56 bin konut ve 3 bin 200 ofis satışa sunulacak. Emlak Konut da, 30 projede indirim müjdesi vermişti!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), ekonomik büyümeye destek olmak ve sektöre ivme kazandırmak amacıyla "Gayrimenkulde Güç Birliği, Daha Güçlü Türkiye" kampanyasını başlattı. Üye 39 proje geliştirici firma, projelerini 10 yıl vadeli ve aylık yüzde 0.7’lik bir kredi faizi ile tüketiciye sunacak. Ayrıca satılacak konutlar için peşinat yüzde 25 yerine yüzde 20 olacak. 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanya kapsamında 56 bin 000 konut ve 3 bin 200 ofis satışa sunulacak.

Konutta 'darbe' dampingi!Konutta 'darbe' dampingi!

AZİZ TORUN'DAN BANKALARA ÇAĞRI

businessht.com.tr'de yayınlanan habere göre, basın toplantısında konuşan GYODER Başkanı Aziz Torun, kampanyanın büyüklüğünün yaklaşık 50 milyar lira seviyesinde olacağını duyurdu. Ekonominin dinamizminin devam etmesi adına kampanyanın anlamlı olduğunu kaydeden Torun, konuyla ilgili şunları söyledi: “Kampanyamız, Emlak Konut'unkilerle birlikte toplamda 86 projedeki 56 binin üzerinde konut ve 3 bin 200 ofisi kapsıyor. Bu projelerde 50 bin çalışan yer alıyor. Çok önemli oyuncuların işbirliği haline dönüştürdük kampanyayı.” Temmuz ayında gayrimenkul piyasasında yaşanan durgunluğa dikkat çeken Torun sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama bu sektör günlük düşünen bir sektör değil, uzun vadeli, ülkenin geleceğine yatırım yapan bir sektör. Onun için bunların kısa sürede atlatılacağını önümüzdeki aylarda daha başarılı ivme kazanacağımıza inanıyoruz. Onun için de sektör temsilcileriyle yaptığımız toplantıda biz şantiyelerimizin başındayız, üretime, proje geliştirmeye devam ediyoruz ve edeceğiz.” Bankaları kampanyaya destek vermeye çağıran Torun, “Bu kampanyanın bizlere getirdiği ciddi bir maliyet var, bunu biz göğüslerken Türkiye’deki ekonomik dinamizmi yavaşlatmamak anlamında yapıyoruz" diye konuştu.