FDA Remdesivir'in Covid-19 hastalarında kullanımını onayladı

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir' adlı ilacın Covid-19 hastalarında acil durumlarda kullanımını onayladı. Yapılan deneylerde ilacın, Covid-19 hastalarında daha hızlı iyileşme sağladığı anlaşılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir'in Covid-19 hastalarında acil durumlarda kullanımını onayladı.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin (FDA), yeni tip korona virüsü (Covid-19) tedavisi için Amerikan Gilead ilaç şirketinin ürettiği "Remdesivir" adlı antiviral ilaca "acil durum onayı" verdiğini duyurdu.

Trump, Oval Ofis'te FDA Başkanı Stephen Hahn, Beyaz Saray Covid-19 ile Mücadele Görev Gücünde yer alan doktorlar Deborah Birx ve Anthony Fauci ile gazetecilerin karşısına çıktı.

"Remdesivir" isimli ilacın klinik deneylerde olumlu sonuç verdiğine işaret eden Trump, "FDA'in, Remdesivir için onay verdiğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullandı.

Doktor Fauci ise söz konusu ilacın şimdilik sadece durumu ağır olan hastalarda kullanılacağını bildirdi.

'İLAÇ HAKKINDA BİLGİ SINIRLI'

FDA'den yapılan açıklamada ise ilaca "acil durum onayı" verildiğine işaret edilerek, "Covid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hastaların tedavisinde Remdesivir kullanımının güvenliği ve etkisi konusunda sınırlı sayıda bilgimiz var" notu düşüldü.

Yapılan klinik deneylerin, Remdesivir'in hastaların iyileşme süresini kısalttığını gösterdiği vurgulanan açıklamada, "tam onay" için daha süre gerektiği aktarıldı.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, yapılan uluslararası araştırmalara göre "Remdesivir" adlı anti-viral ilacı alan Covid-19 hastalarının "plasebo" alan hastalara kıyasla yüzde 31 oranında daha hızlı iyileştiğini söylemişti.

Öte yandan "Remdesivir", Covid-19 için onay alan ilk ilaç olma özelliği taşıyor.

Fauci: Remdesivir korona tedavisinde etkili, standart tedavi bu olacakFauci: Remdesivir korona tedavisinde etkili, standart tedavi bu olacak

Etiketler ABD FDA korona virüsü