NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Müttefiklerden, yolcu uçağını İran'ın düşürdüğüne dair istihbaratımız var

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO müttefiklerinden gelen istihbarat bilgilerinin Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının İran tarafından düşürülmüş olabileceğine işaret ettiğini söyledi. Stoltenberg, olayla ilgili detaylı soruşturma yapılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, iki gün önce Tahran-Kiev seferi için kalkan ve kalkıştan bir süre sonra düşen uçakla ilgili müttefiklerden gelen istihbarat bilgilerinin Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağının İran hava savunma sistemleri tarafından düşürülmüş olabileceğine işaret ettiğini söyledi.

Brüksel'de Orta Doğu gündemiyle olağanüstü düzenlenen AB Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Stoltenberg, detaylı soruşturma çağrısında bulundu: Elimizdeki istihbarat hakkında detaylı bilgi veremem. Ancak NATO müttefiklerinden gelen bilgiler uçağın İran hava savunma sistemi tarafından düşürülmüş olabileceğine işaret ediyor. Bu bilgilerden şüphe duymamız için bir neden bulunmuyor. Bu nedenle tüm gerçekleri ortaya çıkan detaylı bir soruşturma yapılması gerekiyor.

İran’dan Kiev’e gitmek üzere hareket eden Ukrayna Hava Yolları’na ait içerisinde mürettebatla birlikte 176 kişinin bulunduğu yolcu uçağı, kalkıştan kısa süre sonra düşmüştü. Uçaktan kurtulan olmadığı açıklanmıştı.

İran'da yolcu uçağı düştü: 176 ölüİran'da yolcu uçağı düştü: 176 ölü

'ORTA DOĞU'DA ÇATIŞMA KİMSENİN ÇIKARINA DEĞİL'

Brüksel'de basına açıklamalarda bulunan , ölgede son dönemde gerginliğin azaldığına dikkati çekerek bununkorunması gerektiğini ifade etti ve"Orta Doğu'da çatışma kimsenin çıkarına değil" dedi.

Avrupa ve Kuzey Amerika'nın birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Stoltenberg,ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO'nun Orta Doğu'da daha fazla rol üstlenmesi için çağrıda bulunduğunu anımsattı. (BRÜKSEL/AA)