KKTC basını: Türkiye'nin doğalgaz bulduğu iddiası doğru

Kıbrıs Postası’na konuşan üst düzey bir diplomatik kaynak, Rum basınında yer alan "Türkiye Kıbrıs'ta doğalgaz buldu" iddiasını kısmen doğruladı. "Türkiye’nin bir şeyler bulduğu doğru" diyen üst düzey yetkili, “Bu konuda bir şeyler yazılacaksa fos çıkmaz” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara ile Brüksel arasında Kıbrıs konusunda yaşanan gerilimin tırmandığı bir dönemde, Türkiye'ye ait sondaj gemilerinin Doğu Akdeniz'de doğalgaz rezervi keşfettiği iddiası konuşuluyor. İlk olarak Rum basını tarafından ortaya atılan iddiaya, KKTC medyasına konuşan yetkililerden 'dolaylı' bir doğrulama geldi.

İddiayı ilk ortaya atan Rum gazetesi Fileleftheros, Baf açıklarındaki faaliyetlerini sürdüren Fatih sondaj gemisinin 170 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettiğini yazmıştı. Kıbrıs Türk basını da bugün, söz konusu iddianın doğru olabileceği bilgisini paylaşıyor.

Kıbrıs Postası’na konuşan üst düzey bir diplomatik kaynak, 'ilk bulgulara göre bu bilgilerin doğru olabileceğini' söyledi. "Türkiye’nin bir şeyler bulduğu doğru" diyen üst düzey yetkili, bu konuda resmi açıklamanın Türkiye'den geleceğini ekledi. Yetkili, KKTC’nin Türkiye'ye arama yapma konusunda lisans verdiğini, resmi açıklamanın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yapılabileceğini kaydetti.

Bulunan rezervin miktarına ilişkin ayrıntı vermeyen diplomatik kaynak, “Bu konuda bir şeyler yazılacaksa fos çıkmaz” dedi.

Çavuşoğlu'ndan yaptırımlar öncesi AB ile kritik görüşmeÇavuşoğlu'ndan yaptırımlar öncesi AB ile kritik görüşme

AB Türkiye'ye yaptırımları görüşüyorAB Türkiye'ye yaptırımları görüşüyor