Rakka'daki SDG güçleri, Deyrül Zor'a konuşlanacak

SDG güçleri, Rakka'nın kontrolünü IŞİD'in elinden aldıktan sonra yeni hedefi açıkladı. SDG Sözcüsü, IŞİD'e karşı birliklerini Esad'ın da operasyon yaptığı Deyrül Zor'a kaydıracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de uzun bir süredir IŞİD'in elinde bulunan Rakka kentinin kontrolünün Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) geçmesinin ardından SDG'nin birliklerini doğuya kaydıracağı açıklandı.

YPG'nin omurgasını oluşturduğu, ABD öncülüğünde oluşturulan Koalisyon Güçleri tarafından da desteklenen SDG, birliklerini Şam yönetiminin de IŞİD'e karşı operasyon yaptığı Deyrül Zor bölgesine kaydıracağı belirtildi. SDG Sözcüsü Talal Silo'nun Reuters'a yaptığı açıklamada, Rakka'da bulunan SDG güçlerinin, IŞİD'in kontrolündeki doğu bölgelerinin sınırlarına konuşlandırılacağını söyledi. Suriye'nin doğusunda petrol kaynakları da bulunan bölgelerin bir kısmı hâlâ IŞİD'in kontrolünde.

Fırat'ın üzerinde bulunan Mayadin kentinin IŞİD'in elinden alınmasından sonra, Esad güçleri ikinci bir noktadan nehrin kuzeyine geçmiş oldu. Daha önce Deyrül Zor'da nehrin kuzeyine geçen Esad güçleri ile SDG arasında çatışmalar yaşanmıştı. SDG ve Koalisyon Güçleri, Şam'ın nehrin kuzeyine geçmemesi gerektiğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Rusya'dan ABD ve SDG'ye 'IŞİD' suçlamasıRusya'dan ABD ve SDG'ye 'IŞİD' suçlaması

Esad Deyrül Zor'dan bir yıl sonra ilk kez uçak kaldırdıEsad Deyrül Zor'dan bir yıl sonra ilk kez uçak kaldırdı

Deyrül Zor gerilimi tırmanıyor: Şam'dan SDG'ye uyarıDeyrül Zor gerilimi tırmanıyor: Şam'dan SDG'ye uyarı