BMGK'da Rusya-İngiltere gerginliği: Ben konuşurken bana bak!

BMGK'da Suriye tasarısı oylaması öncesinde Rus ve İngiliz temsilci arasında gerginlik yaşandı. Rus temsilci, İngiliz temsilciye "Ben konuşurken bana bak, gözlerini kaçırma!" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Suriye tasarısının oylanmasından önce, siyasi gerginlik Rus ve İngiliz temsilcilerin sözlerine yansıdı.

Rusya ve ABD Suriye'de başa döndüRusya ve ABD Suriye'de başa döndü

'NEDEN GÖZLERİNİ KAÇIRIYORSUN?'

Suriye'nin İdlib bölgesinde 'kimyasal saldırı' yaşandığı iddialarının ardından yaşanan siyasi kriz, BMGK'ya taşındı. ABD ve İngiltere tarafından hazırlanan Suriye taslağı oylanmadan önce Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Yardımcısı Vladimir Safronkov, İngiltere temsilcisi Matthew Rycroft'a "Ben konuşurken bana bak, gözlerini kaçırma! Neden gözlerini kaçırıyorsun?" dedi.

'RUSYA'YA HAKARETE CÜRET ETME'

İngiliz temsilcinin 'Suriye'nin geleceğinde Esad'ın yeri olamaz' sözlerinin ardından Safronkov, "İngiltere, Suriye krizinin barışçıl çözümü için hiçbir şey yapmadı. Rycroft, de Mistura’nın konuşmasını hiçe sayıp, Türkiye, Suriye, İran ve diğer ülkelere hakaret etmeyi seçti. Rusya’ya hakaret etmeye cüret etme!" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Suriye'de 'uçuşa yasak bölge' yeniden masada!Suriye'de 'uçuşa yasak bölge' yeniden masada!