Rusya: ABD ile Soğuk Savaş'tan beri en kötü durumdayız

Rusya Dışişleri, Soğuk Savaş'tan beri ABD ile diplomatik ilişkilerinin hiç bu kadar kötü olmadığını söyledi. Açıklama ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un Moskova ziyareti öncesinde geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Dışişleri BakanıRex Tillerson'un Moskova ziyareti öncesinde iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri değerlendiren açıklamada bulundu.

Rusya'ya ilk kez Suriye yaptırımı gelebilirRusya'ya ilk kez Suriye yaptırımı gelebilir

'İLİŞKİLERİMİZ EN ZORLU DÖNEMİNDE'

İngiliz gazetesi Independet'ta yer alan habere göre Rusya Dışişleri Bakanlığı, Soğuk Savaş döneminden bu yana ABD ile ilişkilerinin en zorlu olduğu dönemden geçtiğini belirtti. Suriye'nin İdlib bölgesinde 'kimyasal saldırı' iddialarından sonra ABD'nin Suriye ordusuna ait hava üssünü vurmasından sonra iki ülke arasındaki ilişkiler gerginliğini koruyor. Zira Rusya, ABD ile Suriye hava sahasında uçakların çarpışmaması için imzaladıkları anlaşmayı askıya aldı.

'KUZEY KORE'YE MÜDAHALEDEN ENDİŞELİYİZ'

Tillerson'un Moskova ziyareti öncesi öncesinde ABD-Rusya ilişkilerinin değerlendirilmesinin yanı sıra Rus Dışişleri, ABD'nin Kuzey Kore politikasından da rahatsız olduklarını belirtti. Amerikan donanmasının yönünü Kore yarımadasına çevirmesinin ardından Reuters'ta yer alan habere göre Rusya konu hakkındaki endişelerini, "Tillerson ile görüşmenin sonuç alıcı geçmesini umuyoruz ancak ABD'nin tek taraflı olarak Kuzey Kore'ye saldırma ihtimalinden de endişeleniyoruz" sözleri ile açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ABD 'Esad gitsin'e döndü!ABD 'Esad gitsin'e döndü!

Suriye'den varil bombasına yalanlamaSuriye'den varil bombasına yalanlama

Beyaz Saray: Suriye'de yeni hamleler yapabilirizBeyaz Saray: Suriye'de yeni hamleler yapabiliriz

'ABD ile savaşmayı planlamıyoruz''ABD ile savaşmayı planlamıyoruz'

Etiketler Rusya ABD soğuk savaş