ABD 'Esad gitsin'e döndü!

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, G7 ülkelerinin 'Esad'ın Suriye'nin geleceğinde rolü olamayacağı konusunda anlaştığını' söyledi...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de kimyasal saldırı iddiaları öncesinde 'Önceliğimiz Beşar Esad'ın devrilmesi değil' açıklaması yapan ABD, bir kez daha poziyon değiştirmiş görünüyor. G7 Dışişleri Bakanları zirvesinde, 'Esad'ın Suriye'nin geleceğinde rolü olmayacağı' konusunda uzlaşma sağlandığı belirtildi.

Açıklama, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault'dan geldi. Ayrault, G7 ülkelerinin 'Esad'ın Suriye'nin geleceğinde rolü olamayacağı konusunda anlaştığını' söyledi. Fransız bakan, Suriye konusunda 'ikiyüzlü' davranmakla suçladığı Rusya'nın 'sorumluluklarını kabul etmesi gerektiği' yorumunu yaptı. Ayrault, "G7 Rusya'ya bu ikiyüzlülüğe son vermesi gerektiğini çok açıkça söyleyecek" dedi. Ayrault, uluslararası toplumun Suriye'de ateşkesi hayati önemde gördüğünü de belirtti.

RUSYA'YA YAPTIRIM YOK

Ayrault, en kalkınmış yedi ülkeden (ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Japonya, İtalya ve  Kanada) oluşan G7'nin Rusya'ya karşı yaptırım kararı almadığını da açıkladı. İtalya'da düzenlenen zirvenin ilk  gününde İngiltere ve Kanada bazı Rus askeri yetkililere Suriye'ye destekleri gerekçesiyle yaptırım dayatılmasını önermişti. (Dış Haberler)

Rusya'ya ilk kez Suriye yaptırımı gelebilirRusya'ya ilk kez Suriye yaptırımı gelebilir