Halep'te kuşatmayı yarma saldırısı

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep'teki silahlı gruplar, Şam yönetiminin kuşatmasını yarmak için saldırı başlattı. Muhaliflerin saldırılarının kentin batısına odaklandığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halep'te etkin olan Suriyeli silahlı isyancılar, hükümet kuşatmasını kırma amacıyla bu sabah geniş çaplı bir saldırı başlattıklarını duyurdu. Saldırıya El Nusra Cephesi (yeni adıyla Fetih el Şam) dahil, kentteki bütün silahlı grupların 'Fetih Ordusu'nun çatısı altında katıldığı belirtiliyor.

Türkiye destekli Ahrar ül Şam örgütünün sözcülerinden Ebu Yusuf Mücahir ise AFP ajansına yaptığı açıklamada "Muhalif gruplar Halep kuşatmasını kırma saldırısının başladığını ilan ediyor. Bu saldırı, Halep'in batısındaki rejim işgaline son verecek ve içeride sıkışan insanlar üzerindeki kuşatmayı kıracaktır" dedi.

Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Halep'in batısına yüzlerce füze atıldığını, 15 sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. Silahlı muhaliflerin saldırının başlamasından hemen önce Suriye ordusunun kontrolündeki Bab Neyrab askeri havaalanını vurduğu haberi gelmişti.

Suriye yönetimi ve Rusya, Halep'in doğusunda muhaliflerin elindeki bölgelere yönelik hava saldırılarını bir süredir durdurmuş ve sivillerin yanı sıra isteyen silahlı grupların da çıkması için bir koridor açmıştı.

Suriye'de muhalifler okul vurduSuriye'de muhalifler okul vurdu