Suriye'de muhalifler okul vurdu

Suriye'de bu kez Halep'in batısında bir okul hedef alındı. Muhaliflerin düzenlediği saldırıda, biri bebek altı çocuk hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de muhaliflerin elindeki İdlib'de bir okula düzenlenen saldırının ardından, bu defa da muhaliflerin Halep'te iki okula saldırısı sonucu 16 yaşın altındaki altı çocuk hayatını kaybetti. Ölenlerin arasında bir de bebeğin bulunduğu belirtildi.

Suriye devlet ajansı Sana, saldırıların Halep'in batısında hükümet kontrolündeki Şhahaba'da bir devlet okulunu ve Hamdaniye bölgelerini hedef aldığını duyurdu. Şhahaba'daki saldırıda üç çocuk hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Hamdaniye'deki saldırıda da üç kişi öldü.

Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'yse, saldırılarda aralarında bir de bebeğin bulunduğu, 16 yaşın altında altı çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Muhaliflerin düzenlediği okul saldırısından bir gün önce de, İdlib'de bir okula saldırı düzenlenmişti. Batılı güçlerin ve muhaliflerin Suriye yönetimiyle Rus hava kuvvetlerini sorumlu tuttuğu saldırıda 22'si çocuk 28 kişi hayatını kaybetmişti. Moskova bu saldırıya dahli olduğunu reddetmişti. (Reuters)