Irak uçakları Musul'a bildiri atıyor

Irak Hava Kuvvetleri'nin Cumartesi akşamı dağıttığı dört sayfalık broşürlerde Musul'un kurtuluş vaktinin geldiği söyleniyor. Musul operasyonu için son eksiklikler tamamlanırken IŞİD de hazırlıklara devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Irak Hava Kuvvetleri Cumartesi akşamı Musul merkezinde binlerce broşür dağıttı. Havadan atılan dört sayfalık broşürlerin üzerinde “IŞİD ya da karanlık inançlar olmayan bir Irak’ı kutlama zamanı”, “Zafer zamanı geldi” gibi yazılar bulunuyor.

Broşürlerde Musul’u kurtarma vaktinin geldiği söylenirken, bölgede güvenlik ve istikrarın yeniden sağlanacağı bildiriliyor.

Irak’ta 2014 yılından beri terör örgütü IŞİD’in kontrolünde olan Musul’a yönelik kara harekatı öncesinde ABD ve Fransa’ya ait uçaklar kentin doğusundaki IŞİD hedeflerine operasyon düzenledi.

Musul'a yoğun bombardımanMusul'a yoğun bombardıman

DHA: Musul'a operasyon başladıDHA: Musul'a operasyon başladı

ABD: Musul'da kararı Irak verirABD: Musul'da kararı Irak verir

ABD TOPÇULARI TEMİZLİK YAPIYOR

ABD’ye ait topçu birliklerinin de belirli aralıklarla Musul’u vurarak karadan da kent çevresinde “temizlik yaptığını” belirtti. Türkiye’nin harekata şu an itibarıyla katılmadığını, bir katkısının olmadığını belirten askeri kaynaklar, bu sabah Peşmerge güçlerinin kenti çevirmek için karadan Musul’a doğru hareket etmesinin beklendiğini ifade etti.

Koalisyon güçleri Musul'u vuruyorKoalisyon güçleri Musul'u vuruyor

Musul operasyonu yakın: ABD Irak'a 560 ek asker gönderiyorMusul operasyonu yakın: ABD Irak'a 560 ek asker gönderiyor

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada Musul operasyonunu Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’ tarafından ilan edileceğini vurgulayarak bundan önce yapılacak her açıklamanın erken olduğunu beyan etti.

IŞİD DE OPERASYONA HAZIRLANIYOR

Musul operasyonuna yönelik koalisyon güçleri eksikliklerini tamamlarken IŞİD cephesinde de hazırlıklar devam ediyor. IŞİD yaralı militanlarını fiili başkenti Rakka’ya gönderiyor. Üstünde sigara yakalanması, sakal kesiminin uygun olmaması gibi hafif suçlardan hapsettiği mahkumları serbest bırakıyor. IŞİD’in ayrıca elindeki esirlere içine motosiklet girebilecek derin ve büyük tüneller kazdırdığı iddia ediliyor. (CNN- Cumhuriyet- Hürriyet)

IŞİD Musul'da ham petrolü ateşe veriyorIŞİD Musul'da ham petrolü ateşe veriyor