DHA: Musul'a operasyon başladı

IŞİD'in elinde bulunan Irak'ın Musul kentine operasyonun başladığı duyuruldu. Açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar El İbadi, Türkiye'nin operasyona katılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Irak’ın en büyük şehirlerinden olan ve Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) elinde olan Musul’un geri alınması için operasyon başlatıldı. Daha operasyonun hazırlıkları yapılan büyük operasyon olmadığı açıklandı.

GÖKÇELİ’DEN OPERASYON BAŞLATILDI

Irak televizyonları, Musul’un Erbil iline sınır olan Gökçeli kolundan Musul’u kurtarma operasyonlarının başladığını bildirdi. Bölgesel kaynaklar başlatılan operasyonun şehri geri almak için hazırlanılan büyük operasyon olmadığını bildirdi.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi, operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Irak Başbakanı Haydar El İbadi, operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

‘OPERASYONDA SADECE IRAK GÜÇLERİ OLACAK’

El İrakiye televizyonuna açıklama yapan Haydar El İbadi operasyona sadece Irak güçlerinin katılacağını söyledi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Musul operasyonuna katılmasına müsaade etmeyeceklerini belirten İbadi, Irak topraklarını ihlal eden tek gücün Türkiye olduğunu ifade etti.

Türkiye’deki siyasetçilerin “Irak’ta başka güçler varken, neden biz olmayalım?” yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine İbadi, “Irak’ta hiçbir yabancı güç yoktur. Sadece danışman düzeyinde vardır” dedi.

Türkiye ile iyi ilişkiler istediklerini dile getiren İbadi, Türkiye’nin Başika’da asker bulundurmasının yeni bir problem olduğunu kaydetti. Musul operasyonunda hiçbir yabancı güce ihtiyaç duyulmadığının altını çizen İbadi, “Türkiye’den Irak’a muharebe gücü göndermesini istediğimizi gösteren bir belge varsa bize göstersin. Biz böyle bir şey istemedik” şeklinde konuştu.

Musul, 2014’ün Haziran ayından beri IŞİD’in kontrolünde bulunuyor. (DHA)

Barzani açıkladı: Musul hazırlığı tamamBarzani açıkladı: Musul hazırlığı tamam

ABD: Musul'da kararı Irak verirABD: Musul'da kararı Irak verir

Musul’u ne yapsak? Musullulara bıraksak! Birlikte kurtarsak! Parçalasak! Dağıtsak!Musul’u ne yapsak? Musullulara bıraksak! Birlikte kurtarsak! Parçalasak! Dağıtsak!