Duda 'talihsiz kaza' dedi, Ukrayna'yı işaret etti

Polonya'nın sınır köyüne düşen füzelerin 'Ukrayna hava savunma sistemine ait olabileceğini' söyleyen Duda, "Büyük ihtimalle talihsiz bir kaza" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, iki kişinin ölümüne yol açan füzeler hakkında incelemenin devam ettiğini bildirdi. NATO'nun dördüncü maddesine başvurma olasılığının analiz edildiğini söyleyen Morawiecki, maddeyi aktive etmeye gerek kalmayabileceğini dile getirdi. 

'KASITLI SALDIRI TESPİT EDİLMEDİ'

Geçtiğimiz saatlerde "Füzeyi kimin ateşlediğine dair net kanıtımız yok" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da, 'füzenin büyük olasılıkla Ukrayna hava savunma sistemine ait olduğunu' söyledi. Polonya'ya yönelik 'kasıtlı bir saldırının' tespit edilmediğini belirten Duda, olayı 'talihsiz bir kaza' diyerek niteledi. Duda, "Polonya'ya kasıtlı bir uluslararası saldırı olduğuna dair bir işaret yok, büyük ihtimalle talihsiz bir kaza" ifadelerini kullandı..

NE OLMUŞTU?

Polonya Dışişleri Bakanlığı, dün füzelerin Ukrayna sınırına yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Przewodow köyüne düştüğünü açıkladı. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda gazetecilere yaptığı açıklamada 'füzenin büyük olasılıkla Rus yapımı' olduğunu ileri sürdü ve patlama sonucu iki Polonyalının öldüğü duyuruldu. Polonya Hükümet Sözcüsü Piotr Muller ise kanıtları incelemeye devam ettiklerini ve NATO’nun 4. maddesini kullanıp kullanmamaya buna göre karar vereceklerini söyledi.

İddialara ilişkin açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, suçlamaları reddetti ve Polonya sınırına düşen füzenin Ukrayna'nın S-300 hava savunma sistemine ait olduğunu öne sürdü. Rus füzesinin Polonya topraklarını vurduğunu yalanlayan bakanlık, suçlamaları 'gerilimi tırmandırmayı amaçlayan kasıtlı bir provokasyon' olarak niteledi. (DIŞ HABERLER)