Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Polonya sınırına düşen füze açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Polonya sınırına düşen füzenin Ukrayna'nın S-300 hava savunma sistemine ait olduğunu öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı'ndan, Moskova yönetiminin Polonya'nın sınır köyüne 'füze attığı' iddiasına ilişkin açıklama yapıldı. "Polonya sınırına düşen füze, Ukrayna’nın S-300’üne ait. Bizim yüksek hassasiyetli füzelerimiz yalnızca Ukrayna’yı hedef aldı" denilen açıklamada, dün akşam yayınlanan enkaz fotoğraflarının, Ukrayna Hava Kuvvetleri'ne ait S-300 hava savunma sisteminin güdümlü füzesinin parçaları olduğunu kesin olarak tespit ettiğini belirtti. 

Moskova'ya yöneltilen suçlamaları reddeden ve bu suçlamaları  'durumu tırmandırma amacı taşıyan kasıtlı provokasyon' olarak niteleyen Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Yüksek hassasiyetli atışlar, sadece Ukrayna topraklarında bulunan ve Ukrayna-Polonya sınırına en az 35 km mesafede olan hedeflere gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı. 

 Ne olmuştu?

Polonya Dışişleri Bakanlığı, dün füzelerin Ukrayna sınırına yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Przewodow köyüne düştüğünü açıkladı. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda gazetecilere yaptığı açıklamada 'füzenin büyük olasılıkla Rus yapımı' olduğunu ileri sürdü ve patlama sonucu iki Polonyalının öldüğü duyuruldu. Polonya Hükümet Sözcüsü Piotr Muller ise kanıtları incelemeye devam ettiklerini ve NATO’nun 4. maddesini kullanıp kullanmamaya buna göre karar vereceklerini söyledi. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler Rusya polonya