VİDEO

Diyarbakırlı depremzedeler: Yardımlar adaletsiz dağıtılıyor

Depremin vurduğu kentlerden Diyarbakır'da, depremzedeler yardımların adaletsiz dağıtılmasından ve yeterli battaniye ve ayakkabı verilmemesinden şikayetçi.

İnanç Yıldız

DİYARBAKIR - Maraş merkezli depremin etkilediği Diyarbakır’da AFAD ve Kızılay tarafından kurulan çadırlarda kalan depremzedeler, yardımların adaletsiz dağıtılmasından şikayetçi.

Depremzedeler, soğukların etkili olduğu kentte küçük ısıtıcılar dışında verilen battaniye, ayakkabı ve yatak sayısının yetersiz oluşundan veya hiç verilmemesinden dert yanıyor. Zaman zaman elektriklerin kesilmesiyle çadır başında ateş yakarak ısınmaya çalışan ve böyle devam etmesi halinde hasarlı evlerine girmek zorunda kalacaklarını anlatan depremzedeler şunları söyledi:

“Kimse halimizi, hatırımızı sormuyor, bize sahip çıkılmıyor. Soğuktur, evimize gitsek, o ev başımıza yıkılırsa ne yaparız. Bu vebali çekemeyiz. Kimse keyfinden gelmemiş, mağdur olmuş bu insanlar. Sabaha kadar battaniyenin altında canımız çıkıyor. Bize konteyner versinler. Biz de insan değiliz miyiz? Herkesi eşit tutsunlar biz de Türkiye’nin vatandaşıyız. Buradaki rezilliktense kendi evimizde ölmeyi temenni ediyoruz. Bir gün açız bir gün tok. Bu kadar yardım Türkiye’ye geliyor. Hani yardım? Sokakta kaldık sonumuz ne olacak?”