DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Çiçek: Halk iktidardan ümidini kesti

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, halkın en önemli sorununun ekonomi olduğunu söyleyerek Trabzon halkının iktidardan ümidini kestiğini belirtti.

DEVA Partisi Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek
Google Haberlere Abone ol

TRABZON – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2023 seçimleri için 14 Mayıs tarihi işaret edildi. İktidarın ‘kalesi’ olarak nitelendirilen Trabzon’da da seçim hazırlıkları çoktan başladı.

Millet İttifakı ortaklarından DEVA Partisi’nin Trabzon İl Başkanı Kubilay Çiçek, saha ziyaretlerinde halkın en çok ekonomiden şikayetçi olduklarını gördüklerini söyledi. Çiçek’e göre, Trabzon'da 6 vekilin çoğunu Millet İttifakı kazanacak.

‘TRABZON KARARINI ÇOKTAN VERDİ’

Trabzon'da 18 ilçenin 15'inde örgütlenen DEVA Partisi, 2 Temmuz 2020'de Gökhan Onur'un kurucu başkan olarak atanmasıyla il yönetimini kurmuştu. Onur'un AK Parti Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Nusret Onur’un oğlu olması nedeniyle yaşanan tartışmalar üzerine beş ay sonra kurucu il başkanı olarak Kubilay Çiçek görevi devralmıştı. İş insanı olan 32 yaşındaki Çiçek, Trabzon'daki en genç il başkanı olarak iki yıldır görevini yürütüyor.

Saha çalışmalarını ve seçim atmosferini konuştuğumuz Kubilay Çiçek, kısa süre içerisinde çok iş başardıklarını dile getirdi: "Gerçekten bir baskı ortamı var. Bunu hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. Trabzon bir sürü bakan, bürokrat ile fazla politize ve iktidarın kalesi olarak görülen bir yer. Ama zor değilmiş. Saha ziyaretlerimizde durumu daha iyi gördük. İktidarın kalesi olduğu söylenen Trabzon kararını çoktan vermiş. Vatandaş iktidardan ümidini kesti."

‘HERKESİN EN BÜYÜK SORUNU EKONOMİ’

Trabzon'un sokaklarında büyüyen biri olarak, kenti çok iyi tanıdığını kaydeden Çiçek, halkın yaklaşımı konusunda hiçbir tedirginlik yaşamadığını belirtti: "Bizi siyasete iten sebep, içinde bulunduğumuz konjonktürdü. Vatandaşın da aynı sıkıntılardan muzdarip olduğunu biliyorduk" diye konuştu. Çiçek, halkın birinci sorununun ekonomi olduğunu sahada gördüklerini ifade ederek şöyle devam etti: "Vatandaş ya maaşını yettiremiyor, ya çocuğunu okutamıyor ya faturalarını, kirasını ödeyemiyor. Öğrenci, ay sonunu getiremiyor. İllerde ve ilçelerde farklı sorunlar mevcut ama bugün Trabzon’daki vatandaşın en büyük sıkıntısı ile İzmir’in, Ankara’nın, Mardin’in herhangi bir yerindeki vatandaşın en büyük sıkıntısı aynı yani ekonomi.  Bunu kimin çözebileceğini düşündüklerinde ise akıllarına genel başkanımız geliyor."

‘TRABZON’UN TAMAMINDAN OY ALMAYI PLANLIYORUZ’

Çiçek, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Ekonomi Bakanlığı dönemindeki ekonomik tablonun halkta güven uyandırdığını ve bunu sahada gördüklerini söyledi. Kriz dönemlerinde seçimlerin sürpriz sonuçlar verebildiğini dile getirerek “Beklenen sürprizi yapmaya en büyük aday da DEVA Partisi’dir" dedi.

"Ortanın tam ortasında bir parti olma iddiasıyla yola çıktık" diyen Çiçek, "Biz ‘izm’lerin tamamını reddediyoruz. Dolayısıyla Trabzon’un tamamından oy almayı amaçlıyoruz. Trabzon kendisine makul gördüğü bir adayın, partinin ya da söylemin peşinden gitmeye hazır bir kent. Popülist değil ama toplumun can alıcı sorunlarına çözüm üreteceğini inandığı partilerin peşinden gitmeyi bilir. Biz popülizm üzerinden değil, iş üzerinden siyaset üretmeye çalışan bir partiyiz. Beklentimiz de hedefimiz de yüksek" diye konuştu.  

‘MİLLETVEKİLLERİNİN ÇOĞUNU ALTILI MASA KAZANACAK’

Trabzon'da seçime hangi strateji ile gireceklerinin genel başkanlar nezdinde verilecek bir karar olduğunu ifade eden Çiçek, bütün partilerin ayrı ayrı kendi listeleriyle seçime girebileceğini, ittifak içerisinde iki ayrı liste yapılabileceğini ya da tek oluşturulabileceğini söyledi. Üç farklı senaryoda da Trabzon'daki altı vekilin çoğunu Millet İttifakı'nın kazanacağını kaydetti.