İYİ Parti Trabzon’da seçime hazırlanıyor

İl kongrelerine devam eden İYİ Parti'de çekişmeli geçecek kongrelerden birinin Trabzon'da olması bekleniyor. İl başkanlığı için Fatma Yıldız Başkan'ın ismi öne çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Millet İttifakı ortağı İYİ Parti'de, 11 Aralık'ta Afyon ile başlayan illerin kongre süreci devam ediyor. Çekişmenin yaşanacağı illerden birinin Trabzon olması bekleniyor.

İl başkanlığı için İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın’ın desteklediği Fatma Yıldız Başkan’ı adı öne çıkıyor.

MEVCUT BAŞKAN ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI

28 Ocak'ta yapılacak Trabzon İl Kongresi öncesi mevcut il başkanı Azmi Kuvvetli, yeniden aday olmayacağını açıkladı. İstifa eden kurucu başkan Hasan Saka'nın yerine 2018 yılında görevi üstlenen Kuvvetli, 4 buçuk yılı aşkın süredir yürüttüğü başkanlık görevi boyunca iki seçim süreci geçirmişti. İYİ Parti, Kuvvetli'nin başkanlık görevini üstlendiği 2018 Genel Seçimleri'nde ise Trabzon'da yüzde 11.2 oy oranı yakalayarak birinci sıra adayı Hüseyin Örs'ü milletvekili çıkarmıştı. 2019 Yerel Seçimleri'nde ise İYİ Parti Trabzon'da Yomra ilçesinin belediye başkanlığını kazanmıştı.

Fatma Yıldız Başkan

FATMA YILDIZ BAŞKAN'IN ŞANSI YÜKSEK

İYİ Parti'nin Trabzon İl Başkanlığı için şu ana kadar iki isim adaylığını açıkladı. İlk olarak 19 Aralık 2022'de İl Yönetim Kurulu'nda yer alan Fatma Yıldız Başkan adaylığını açıkladı. Kongrede en yüksek delegeye sahip Ortahisar ilçe yönetiminin de Başkan'ı desteklediği biliniyor. Ayrıca İYİ Parti'nin etkin isimlerinden partinin Siyasi İşler Başkanı Koray Aydın'ın da mevcut başkan Kuvvetli ile ilişkilerinin iyi olmadığı ve Fatma Yıldız Başkan'a destek verdiği öne sürülüyor. Bu sebeple Fatma Yıldız Başkan'ın il başkanlığı için şansı yüksek görülüyor.

Mustafa Küçükibrahimoğlu

KÜÇÜKİBRAHİMOĞLU DA ADAY

Adaylığını açıklayan bir diğer isim ise Mustafa Küçükibrahimoğlu oldu. Daha önce İYİ Parti Arsin ilçesi kurucu başkanlığını üstlenen Küçükibrahimoğlu, 9 Ocak'ta aday olduğunu açıkladı. Küçükibrahimoğlu, 28 Ocak'ta yapılacak kongre öncesi destek toplamak için temaslarını sürdürüyor.

Kongre süreci yaklaşırken bugün son olarak mevcut yönetimdeki İl Başkanvekili Mehmet Şükrü Hacıahmetoğlu da ekibiyle düzenlediği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı. Hacıahmetoğlu'nu mevcut başkan Azmi Kuvvetli'nin desteklediği biliniyor. Hacıahmetoğlu'na milletvekili Hüseyin Örs'ün de destek verebileceği konuşuluyor.