Dersim'den Cumartesi Anneleri'ne destek

Cumartesi Anneleri'ne uygulanan ablukanın kaldırılması için Dersim’de destek eylemi yapan İHD üyeleri̇, "Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı’na girene kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Basın açıklamasını İHD Dersim Şubesi yöneticisi Nilüfer Aktağ okudu.
Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - İHD Dersim Şubesi, Cumartesi Anneleri/İnsanları'na uygulanan yasak kararını protesto amacıyla her cumartesi olduğu gibi bugün de saat 12.00’de Seyit Rıza Meydanı’nda bir araya geldi.

Basın açıklaması öncesinde söz alan İHD Dersim Şubesi Eş Genel Başkanı Gürbüz Solmaz, Yeni Yaşam Gazetesi dağıtımcısı Azime Bozkurt'un gazete dağıtımı sırasında herhangi bir tebligat olmadan zorla gözaltına alınmasını kınadı.

'25 HAFTADIR OHAL UYGULANIYOR'

Basın açıklamasını İHD Dersim Şubesi yöneticisi Nilüfer Aktağ okudu. 25 haftadır her cumartesi İstiklal Caddesi'nin OHAL ilan edilerek kapatıldığını söyleyen Aktağ, "Tüm baskılara rağmen, adalet ve hakikat talebimizin temelini oluşturan Hüseyin Morsümbül dosyasını kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.

Eylemlerinin 966. haftasında, 18 Eylül 1980 tarihinde beridir haber alınamayan Hüseyin Morsümbül için adalet istediklerini belirten Aktağ, "Savcılık dosyasında isimleri yazılı şüphelilerin yargılanmalarını ve hakkaniyete uygun bir biçimde cezalandırılmalarını istiyoruz. Kaç yıl geçerse geçsin Hüseyin Morsümbül için, tüm kayıplarımız için adalet istemekten, devletin hukuk normları içinde hareket etmek zorunda olduğunu hatırlatmaktan ve kayıplarımızla buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. 

Cumartesi Anneleri/İnsanları'na destek için yapılan eylem, basın açıklamasının ardından oturma eylemi ile sona erdi.