Yeni Yaşam Gazetesi dağıtımcısı Azime Bozkurt serbest bırakıldı

Dersim’de Yeni Yaşam Gazetesi'ni dağıtan Azime Bozkurt gözaltına alındı. Gözaltı sırasında polis ile Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu ve İHD yetkilileri arasında tartışma çıktı.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - Yeni Yaşam Gazetesi'nin Dersim’de dağıtımcılığını yapan Azime Bozkurt, sabah saatlerinde günlük dağıtım için bulunduğu kargo şirketinin önünde kolluk kuvvetleri tarafından savcılık talimatı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmak istedi.

Gözaltı işlemleri devam ederken Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu ve İHD yetkilileri ile polisler arasında arama kararı ve gözaltı tebligatı bulunmadığı için gerginlik yaşandı. Gözaltı işleminin hukuksuz olduğunu iddia eden Kordu ile yaşanan tartışma sonrası Azime Bozkurt zorla gözaltına alındı.

Bu esnada basının görüntü alması engellenmek istendi.

Gözaltı işlemi sırasında haber takibi yapan PİRHA ve Gazete Perperik muhabirleri ise polisler tarafından alandan uzaklaştırmaya çalışıldı.

SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan Bozkurt Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Bozkurt savcılığa sevk edilmeden emniyetten serbest bırakıldı. 

Bozkurt'un, gazete manşetindeki Öcalan görseli nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.