İHD Dersim: Galatasaray ablukası kaldırılsın

İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi, yaklaşık bin haftadır Galatasaray Meydanı’nda kayıpların akıbetini soran Cumartesi Anneleri/İnsanları'na destek eylemi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - İnsan Hakları Derneği Dersim Şubesi Cumartesi Anneleri/İnsanları'na uygulanan yasak ve abluka kararını protesto amacıyla bugün öğle saatlerinde Dersim Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi. 

'İSTANBUL VALİSİ NEDEN SORUŞTURMAYA İZİN VERMİYOR?'

Basın metnini İHD Dersim Şubesi yöneticisi Hüseyin Yaşar Sezgin okudu. 21 haftadır tüm ülkenin gözü önünde Beyoğlu Kaymakamlığı’nın ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına uymayı ısrarla reddettiğini dile getiren Sezgin, "961. haftamızda polisin 10 gün önce hükmü bitmiş bir yasaklama kararını devreye sokarak gözaltı işlemi yapması, yani bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde kullanması suç değil midir?" dedi.

Türkiye’nin anayasal normlarına ve uluslararası hukuk kurallarına dayanan meşru talepleri için ısrar edeceklerini söyleyen Sezgin, "Biz, bütün insanlığın ortak utancı olan gözaltında kaybetmeleri topraklarımızdan silmek için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. 

Basın açıklamasının ardından İHD üyeleri ve katılımcılar oturma eylemi gerçekleştirdi.