İHD Dersim Şubesi'nden Cumartesi Anneleri’ne destek eylemi

Cumartesi Anneleri'ne uygulanan ablukanın kaldırılması için her cumartesi Dersim’de destek eylemi yapmak isteyen ve gözaltına alınan İHD üyeleri, bugün basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

İHD Dersim Şubesi tarafından yapılan açıklamayı, İHD Dersim Şube Eşbaşkanı Gürbüz Solmaz okudu.
Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - İHD Dersim Şubesi, Cumartesi Anneleri/İnsanları'na uygulanan yasak kararını protesto amacıyla bugün saat 12.00’de merkez Sanat Sokağı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. ‘AYM kararları uygulansın, Galatasaray ablukası kaldırılsın’ pankartıyla açıklamayı İHD Dersim Şube Eşbaşkanı Gürbüz Solmaz okudu.

Solmaz, kayıplarını aramaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

‘KAMU GÜCÜNÜ KULLANANLAR ANAYASA'NIN İLKELERİ İLE BAĞLIDIR’

17 haftadır her cumartesi İstanbul'un en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi'nin kapatıldığını söyleyen Solmaz, "Hukukun ve etik değerlerin hükümsüz olduğu, Cumartesi Anneleri/Cumartesi İnsanları'na, haber takibindeki gazetecilere hukukun yasakladığı her şeyin yapılabilir olduğu bir alan yaratılmaktadır. Bu şiddet dolu alan ve Anayasa'yı yok sayan yasaklama kararları ve kolluğun tam keyfiyeti sonucunda oluşmaktadır” dedi.

Cumartesi Anneleri’ne yönelik verilen yasaklama kararlarının tamamının hukukun genel ilkelerine aykırı olduğunu belirten Solmaz, şunları söyledi: “958. haftamızda bir kez daha hatırlatıyoruz; kamu gücünü kullananlar, işlem ve uygulamalarında sınırsız bir yetkiye sahip değildir. Genel hukuk esasları ve Anayasa’nın ilkeleri ile bağlıdır. Hatta hukukun, bilinen ve evrensel düzeyde kabul gören ilkelerine uygun davranmak zorundadır."

VALİLİK 15 GÜNLÜK EYLEM YASAĞI GETİRMİŞTİ

Tunceli Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'nin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için çeşitli tedbirlerin alındığı aktarılarak, "İl merkezi ve ilçelerimizde izin verilen festival programlarının icra edilecek içerikleri haricinde düzenlenecek eylem, etkinlik ve basın açıklamaları, 15 Ağustos saat 23.59'a kadar 15 gün süreyle mülki amir iznine bağlanmıştır" denilmişti.