İHD: Dersim’de ajanlık dayatılıyor

İHD Dersim Şubesi, bir kişiye ajanlık teklif edildiği iddiasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Dersim’de son dönemde insanların ajanlık dayatmasıyla karşı karşıya olduğu belirtildi.

Sefgan Kazan ile İHD yönetici Agit Aral, HDP Dersim İl Eş Başkanı İbrahim Kasun ve Emek Partisi İl başkanı Ergin Tekin katılımıyla İHD Dersim Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirildi.
Google Haberlere Abone ol

DERSİM - Dersim’de ormanlık alanlarda çıkan yangınlara dikkat çekmek amacıyla esnafları gezerek duyarlılık çağrısında bulunan Sefgan Kazan’a ajanlık teklif edildiği açıklandı.

Konuyla ilgili Kazan ile İHD yönetici Agit Aral, HDP Dersim İl Eşbaşkanı İbrahim Kasun ve Emek Partisi İl Başkanı Ergin Tekin'in katılımıyla İHD Dersim Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirildi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Kendisine polislerin ajanlık teklifinde bulunduğunu söyleyen Sefgan Kazan, "16 Ekim 2021 tarihinde bir cep numarasından arayıp Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü’ne çağırdılar. Emniyete gittiğimde 2 polis beni beyaz renkli bir arabaya bindirip, Kutu Deresi tarafına götürdü. Herhangi bir siyasi parti üyeliğimin olup olmadığını sordular. Onlara herhangi bir siyasi partiye üye olmadığımı söyledim. Daha sonra bana ajanlık dayatmasında bulundular ama reddedince polislerden biri karşısındaki insanı yüzde 80 çözdüğünü ve psikoloji eğitimi aldığını söyledi. Daha sonra ‘bir daha çay içmeye çağırsam gelir misin’ diye sordu ve beni arayacaklarını söylediler” dedi.

Dersim’de özellikle son dönemde insanların ajanlık dayatmasıyla karşı karşıya olduğunu belirten İHD Yönetim Kurulu Üyesi Agit Aral da, “Bu tür dayatmalar sokakta tacize kadar varıyor. Kazan'a dayatılan ajanlık durumuna karşı İHD olarak suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu. (DUVAR)