İHD Dersim Şubesi üyeleri darpla gözaltına alındı

AYM kararının uygulanarak kayıplarla buluşma mekanı olan Galatasaray Meydanı'ndaki yasağın kaldırılması için Dersim’de basın açıklaması yapmak isteyen İHD üyeleri gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - İHD Dersim Şubesi, Cumartesi Anneleri/İnsanları'na uygulanan yasak kararını protesto amacıyla bugün Dersim’de basın açıklaması gerçekleştirmek istedi. İHD Dersim Şubesi'nden Seyit Rıza Meydanı’na polis ablukasında yürüyen üyeler yetkililerle yaptıkları görüşmede eylemi gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Emniyet yetkililerinin izin vermediği açıklamada görüşmeler sırasında İHD Dersim Şubesi üyeleri çembere alındıktan sonra darp edilerek gözaltına alındı.

İHD DERSİM ŞUBESİ EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI

Basın açıklamasının anayasal bir hak olduğunu ve bu hakkı kullanmak istediklerini, her hafta Cumartesi Meydanı'nın Cumartesi Anneleri/İnsanları ve kayıp yakınlarına yasaklanmasını protesto etmek istediklerini söyleyen İHD Dersim Şubesi eşbaşkanları Gönül Sonbahar, Gürbüz Solmaz ve eyleme destek için gelen Küba Oktay ve Hüseyin Yaşar Sezgin gözaltına alındılar.

GAZETE PATİKA MUHABİRİ HIDIR YILDIZ DARP EDİLDİ

Kent meydanının ablukaya alındığı eylem sırasında haber takibi yapan Gazete Patika muhabiri Hıdır Yıldız polisler tarafından darp edilerek görüntü alması engellendi.

VALİLİK 1 GÜNLÜK YASAKLAMA KARARI GETİRDİ

İHD Dersim Şubesi'nin Cumartesi Anneleri/İnsanları ve kayıp yakınlarına yönelik baskı ve gözaltılara karşı destek amacıyla eylem yapacağı duyurusundan hemen sonra Tunceli Valiliği il genelinde 1 günlük her türlü eylem ve etkinliğe yasak getirdi. 

Gözaltına alınan üyelerin Tunceli İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.