Dersim'de bir bağımsız aday: İki mitingine de kimse katılmadı

Dersim'in bağımsız adayı Polat, bugün Seyit Rıza Meydanı'nda miting yaptı ancak kimse katılmadı. Bir önceki mitingine de kimsenin katılmamasıyla ilgili Polat, "Siyasilere güven kalmamış" dedi.

Aydın Polat, ikinci mitingini Seyit Rıza Meydanı'nda yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DERSİM - 31 Mart yerel seçimleri için Dersim'deki adaylardan biri de Aydın Polat. 1979 yılında Tunceli Sütlüce Kocalar Köyü'nde dünyaya gelen Aydın Polat, Dersim’den Bağımsız Belediye Başkan Adayı oldu.

Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Programlar Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan ve aynı zamanda Youtube'da Dersim'le ilgili içerikler üreten Polat, bugün kent merkezinde miting yaptı ama kimse katılmadı.

Polat, miting için yeterli duyuru yapamadıklarını belirtip insanların ilgisizliğinden yakındı: "Burada birilerini beklerdim ama burada  soğuk bir rüzgar esiyor, bunun etkisi olabilir. Tabii kimseyi de zorla getiremeyiz. Kahvede oturup oyun oynayan bir sürü insan var onları da davet ettim ama oyun oynamayı tercih ettiler" dedi. 

Bağımsız aday Polat, mitingin duyurusunu yapamadığını söyledi. 

İKİ MİTİNGE DE KİMSE KATILMADI

YouTube kanalı ile 2015’ten bu yana Dersim videolarıyla kenti dünyaya tanıttığını ve turizmi canlandırmayı başardığını belirten Polat, seçim çalışmaları için ilk mitingini 25 Mart’ta Atatürk Mahallesi’nde ikinci mitingini ise bugün Seyit Rıza Meydanı’da düzenledi. Saat 15.00’te Seyit Rıza Heykeli önünde projelerini açıklayan Polat’ın mitingine kimse katılmadı.

Kimse katılmasa da mitingine devam eden Polat, alanda kimsenin olmamasına dair şu değerlendirmelerde bulundu: “Şimdiye kadar iki miting yaptım ama duyuramadık, anons aracı gezdiremedik. Bu konuda belediyeden destek istedik. İlgili kişiler ‘Aracımız arızalı, o yüzden veremiyoruz, arızayı giderirsek yapacağız’ dediler. Ve bizim mitinglere yetişemedi. Kapalı pazar zaten aktif olan bir yer değil. Orada da kimse yoktu. Ama Seyit Rıza Meydanı aktif tabii. Burada birilerini beklerdim ama burada soğuk bir rüzgar esiyor, bunun etkisi olabilir. Tabii kimseyi de zorla getiremeyiz. Kahvede oturup oyun oynayan bir sürü insan var onları da davet ettim ama oyun oynamayı tercih ettiler."

Aydın Polat, projelerinin olduğu broşürleri kentte kendi dağıtıyor. 

‘SİYASİLERE GÜVEN GİTMİŞ’

Siyasilere olan güvenin de gittiğini bu yüzden de mitinglere katılımın olmadığını belirten Polat şunları ekledi: “Diğer mitinglere baktığımızda da durum böyle. Mesela HDP'nin mitinginde de en azından istediği oy kitlesinin katılımı olmadı. Mitinge göre oy olmuyor çünkü sizin mitinginize başka insanlar da merak kesilip sizi dinleyebiliyor. Mitingi ben bu şekilde değerlendiriyorum.”

Polat, bugüne kadar Dersim’e 58 milletvekili ve 23 belediye başkanı gelmiş olmasına rağmen tek çivi çakılmadığını söyledi. “Bu kent, yaşlı ve emekli adayların yönetimine bırakılamayacak kadar yorgun, ideolojilere teslim edilemeyecek kadar güzel ve değerlidir" ifadelerini kullandı.