DEM Partililer Van İl Örgütü önünde toplandı

Van Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının alınması sonrası binlerce kişi DEM Parti'nin çağrısı üzerine Van İl Örgütü'ne gitti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'da seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının (seçilme hakkı) alınması sonrası binlerce kişi DEM Parti Van İl Örgütü'ne akın etti.

Toplanan kalabalık yürüyüşe geçmek isterken polis ekipleri sokağın iki çıkışını da kapattı.

DEM Parti'den yapılan açıklamada da "Van halkının iradesini yok sayamazsınız! Bu ahlaksız ve hukuksuz duruma karşı tüm il-ilçe örgütlerimizi, sandık görevlilerimizi, Onurlu Van Halkını bugün saat 14:00’te DEM Parti İl Binası önüne yapacağımız basın açıklamasına çağırıyoruz" denildi.

Açıklama öncesi parti binası ablukaya alındı.

Halk, 'Direne direne kazanacağız', 'Van halkı uyuma iradene sahip çık', 'Baskılar bizi yıldıramaz', 'AKP halka hesap verecek' sloganları attı. Yürümek isteyenlere Cumhuriyet Caddesi'nde gaz ve plastik mermi kullanıldı. 

 

ZEYDAN: ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Zeydan burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

245 BİN OYLA SEÇİLDİM: Biliyorsunuz bir seçim süreci başladı ve bu süreçte bizler adaylar olarak YSK’ya başvurduk. Bana verilen yasakların iadesi kararı kesinleştikten sonra biz bu evraklarla YSK’ya başvurduk. Bir yıl önce mahkeme bana yasaklanmış haklarımın iadesi verdi ve bu karar kesinleşti. Zaten YSK’nin istediği evrak da bu kararın kesinleşme evrakıdır. Adli sicilime de mahkeme tarafından işlendi. Ve YSK seçilme yeterliliğimin önünde hiçbir engelin olmadığını ve aday olabileceğimi ilan etti. Ve ben eşbaşkanımızla birlikte halkın özgür iradesiyle, halkın 245 bin oyuyla Van Belediye Başkanı seçildim.

ADAYLIK BAŞVURUSU YAPTIĞIMDA SİZ NEDEN İTİRAZ ETMEDİNİZ?: Van halkının yüksek iradesiyle partisini sahiplenmesi, DEM’in 14 belediyenin 14’ünü alması bu AKP’li hukuksuzları harekete geçirmiş. Cuma gecesi hiçbir yetkisi olmamasına rağmen mahkeme bu kesinleşmiş kararı başsavcılığın kararıyla ortadan kaldırmış. Ve bu bahaneyle AKP koşarak gitmiş, seçim kuruluna itirazda bulunmuş. Peki ben adaylık başvurusu yaptığımda siz neden itiraz etmediniz? Peki benim adaylığımı YSK kabul ettiğinde, ilana çıkardığında, seçilebilme şartlarının oluştuğunu dünyaya ilan ettiğinde neden itiraz etmediniz?

BİZ HALKIMIZIN ÖZGÜR İRADESİ İLE SEÇİLDİK: Bu açık ve seçik Van halkına karşı, Kürt halkına karşı, bu ülkede yaşayan 85 milyonun iradesine karşı yapılmış olan bir darbedir. Bunun benim şahsımla, benim ismimle bir alakası yok. Biraz hukuka, halkın iradesine inanan vicdan sahibi herkes bu hukuksuzluğun karşısında durmalı. Biz halkımızın özgür iradesi ile seçildik. Van halkının, 245 bin insanın oylarının şerefini kurtarmak bizim namus ve şeref borcumuzdur. Bu hukuksuzluğa imza atanlar, bu halkın iradesini ezerek o koltuğa oturmayı düşünenler, buradan sesleniyorum ben bunu kabul edersem ben şerefsizim.

YSK’DEN DÖNENE KADAR HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ: Vicdanı, haysiyeti olan herkesin, bu kadar hukuksuzluğa, bu tuzağa, bu kumpasa karşı çıkması gerekiyor. Biz halkımızın iradesini her yerde savunacağız. Sokakta savunacağız, parklarda savunacağız. Ve halkımıza çağrı yapıyoruz, iradenize sahip çıkın, iradenizle oynayan bu insanlara fırsat vermeyin. Biz sizin iradeniz hukuki olarak da tecelli edene kadar, bu yanlış karar hukuktan, YSK’den dönene kadar hakkımızı arayacağız, asla boyun eğmeyeceğiz.

 

Etiketler dem parti van