Davutoğlu: Cumhurbaşkanı susması halinde bu tür saldırıları teşvik etmiş olur

Saldırıya uğrayan Gelecek Partisi yöneticisi Selçuk Özdağ'ı hastanede ziyaret eden Genel Başkan Davutoğlu, “Hiçbir bakanın açıklaması bizi tatmin etmez. Sayın Cumhurbaşkanı çıkmalı ve bu bir siyasi terör faaliyeti, karşılıksız kalmayacaktır demelidir. Susması halinde bu tür saldırıları teşvik etmiş olur” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, saldırıya uğrayan Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Özdağ’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Davutoğlu, Özdağ’a 17 dikiş atıldığını ve yarın ortopedik bir ameliyat geçireceğini söyledi.

Saldırının üzerinden geçen 10 saate rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklama yapmadığını belirten Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı çıkmalı ve bu bir siyasi terör faaliyeti karşılıksız kalmayacaktır demelidir. Susması halinde bu tür saldırıları teşvik etmiş olur. Sessiz kalmak teşvik etmektir” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun açıklamasından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

PİYONLARA BAKARAK YANILMAMAK LAZIM: Birçok siyasi lider beni de arayarak birçoğu da yaptıkları açıklamayla bu saldırıyı kınadılar. Bu herhangi bir saldırı değildir. Bir adi suç değildir. Kişisel husumetten kaynaklı bir saldırı değildir. Bu saldırılar bir mahvilin, millet düşmanı, insan düşmanı bir mahvilin, Türkiye’yi herkesin korku bariyerlerine çarptığı insanların huzur içinde sokağa çıkamadığı, cuma namazına giderken bile saldırıya uğrayabileceği, güvensiz otoriter bir rejim ülkesi olduğu intibasını yaratmak isteyen bir çete tarafından gerçekleştiği aşikardır. Ancak piyonlara bakarak yanılmamak lazım. Piyonların arkasında kimler varsa ve Türkiye’yi tekrar 90’lı yılların faili meçhullerine götürmek isteyen kimlerse buradan onlara bütün Gelecek Partisi ve dayanışma sergileyen bütün kesimler, basın mensupları adına sesleniyorum. Asla bu senaryonuzun gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz.

KALLEŞLERİN SALDIRISI: Bizi korkutamazsınız. Bu alçakça saldırıların yapılışına baktığınız zaman korkakların, kalleşlerin, alçakların saldırısıdır bunlar. Savunmasız, cuma namazına abdest alarak çıkmış birisine 5 kişi silahla sopayla saldırıyorsa buna yiğitlik denmez alçaklık denir. Kim bunları teşvik etmişse bilsinler ne Selçuk Bey ne de başka arkadaşımız yılmaz.

CUMHURBAŞKANI VE BAHÇELİ AÇIKLAMA YAPMADILAR: Şu ana kadar resmen liderleri bazında açıklama yapmayan iki parti var. Türkiye’yi yönetmekte olan iki parti. Ne Sayın Cumhurbaşkanı ne de Sayın Bahçeli şu ana kadar bu alçakça saldırıyı kınayan bir açıklama yapmadılar. Saldırıyı duyar duymaz Sayın Cumhurbaşkanı'na çağrıda bulunmuştum. 10 saat geçti. Sayın Cumhurbaşkanı çok sıradan bir olay sonrası açıklama yapıp kendisi gibi düşünmeyenleri teröristlikle itham ederken bugün Ankara’nın ortasında siyasi bir terör yaşandı. Bu bir terör faaliyetidir. Savcılıklar bu soruşturmayı yaparken bir terör faaliyeti ve Türkiye’de demokratik düzeni yıkmaya dönük bir faaliyet olarak araştırma yapmalıdırlar.

TESLİM OLMAYACAĞIZ: Hiçbir bakanın açıklaması bizi tatmin etmez. Sayın Cumhurbaşkanı çıkmalı ve bu bir siyasi terör faaliyeti karşılıksız kalmayacaktır demelidir. Susması halinde bu tür saldırıları teşvik etmiş olur. Sessiz kalmak teşvik etmektir. Sayın Bahçeli de, genel başkan yardımcısının Sayın Özdağ’ı hedef alan açık tehditleri, hakaretlerinden sonra açık bir şekilde bu terör faaliyetini kınadığını ifade etmelidir. Türkiye’nin milli birliğini beraberliğini korumak sadece dağdaki teröristlerle mücadele etmekle olmaz. Ankara’nın ortasına terör inmişse, Ankara’nın ortasında siyasetçileri, gazetecileri tehdit ediyorsa, öldürmeye teşebbüs ediyorsa terör Ankara inmiş demektir. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin şehirlerini, sokaklarını köylerini hangi kılıf altında olursa olsun teröristlere de çetelere de asla teslim etmeyeceğiz. Türkiye’yi yönetenlerin açıklama yapmamış olması utanç bir tablodur. (DUVAR)