Ceren Sözeri ve Evrensel'e açılan dava 5 Ekim'e ertelendi

Turkuvaz Medya CEO’su Serhat Albayrak’ın Evrensel yazarı Ceren Sözeri’ye açtığı tazminat davasının duruşması görüldü. Dava 5 Ekim'e ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bünyesinde Sabah, Takvim, ATV, A Haber gibi iktidara yakın yayın yapan gazete ve televizyonlar bulunan Turkuvaz Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Serhat Albayrak'ın Evrensel Yazarı Doç. Dr. Ceren Sözeri’nin 31 Mart seçimleri sonrasında kaleme aldığı "AKP’ye kim oy kaybettirdi?" başlıklı yazısı nedeniyle Sözeri ve Evrensel hakkında açtığı dava 5 Ekim'e ertelendi. “Ticari itibarının zedelendiği” iddiasıyla açılan davada Sözeri ile birlikte Evrensel Gazetesi ve yayıncı şirketten toplamda 200 bin TL talep ediliyor.

Evrensel'in haberine göre Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 2. Ticaret Mahkemesinde görülen davanın 5. duruşmasına Ceren Sözeri katılmazken, Avukat Devrim Avcı hazır bulundu. Duruşmada söz alan Serhat Albayrak'ın vekili Gözde Meral, sosyal ve ekonomik durum araştırmasına yönelik eksikliğin, yargılamanın sürüncemede kalmaması için davalılar vekili tarafından giderilmesini talep etti. 

Evrensel Gazetesi ve Ceren Sözeri'nin avukatı Devrim Avcı ise müvekkillerinin sosyal ve ekonomik durumunu bilemediğini belirterek davacı vekilinin beyanını kabul etmediğini söyledi. Ardından kararını açıklayan mahkeme, davalıların sosyal ve ekonomik durum araştırması için kolluğu müzekkere yazılmasına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 5 Ekim 2022, saat 10.15'te görülecek.

ANADOLU AJANSI'NI ELEŞTİRMİŞTİ

Ceren Sözeri 7 Nisan 2019'da yayımlanan 'AKP'ye kim oy kaybettirdi' başlıklı yazısında seçim sonuçları verileri 14 saat boyunca güncellemeyen Anadolu Ajansı’nı eleştirmişti.

Sözeri yazısında şunları kaydetmişti:

“AKP’li olduğu bilinen yorumcuların pek çoğu Ankara ve İstanbul’daki hezimetin faturasını AA’ya daha o gece kesti yanına kampanya dönemi boyunca yalan haber üretmekten, nefret söylemini körüklemekten hiç geri durmayan iktidar medyasını, özellikle de Pelikancı bilinen Sabah-ATV Grubunu da ekledi. Grubun başında bilindiği üzere Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kardeşi, aynı zamanda SETA Vakfı Başkanı Serhat Albayrak var. Grubun belediyeden ve devletten aldığı çok büyük ihaleler var... Netice itibariyle medyanın yüzde 90’ından fazlasını kontrol etmenin hiçbir yarar sağlamadığının çok açık görülmesinin yanında müptezelliğin zararlarının da kayda geçtiği bir seçimden geçtik ve geçiyoruz. Eldeki vasat kadroyla bu işin sürdürülemeyeceği açık, zaten pek çoğunu krizin de etkisiyle tasfiye hatta kapatılma süreci bekliyor.” (HABER MERKEZİ)