Ceren Damar’ın katilinin avukatı Vahit Bıçak’tan suç duyurusu: 150 bin lira zararım var

Akademisyen Ceren Damar'ı katleden Hikmet’in avukatı Bıçak 'maddi zararı' olduğunu belirterek Damar’ın anne ve babasının dahil 8 kişi hakkında suç duyurusu yaptı. Savcılık 'kovuşturmaya yer yok' dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görevli akademisyen Ceren Damar Şenel, kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 2 Ocak 2019’da katledildi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hikmet’in avukatı olan ve yargılama sürecinde Damar’a yönelik sözleri nedeniyle büyük tepki çeken Vahit Bıçak, Ceren Damar’ın annesi Feyzan Damar ve babası Mustafa Damar’ın da aralarında olduğu 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘HAKARETE UĞRADIĞINI BELİRTEREK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU’

Avukat Vahit Bıçak’ın Ceren Damar Şenel’in katledilmesine ilişkin açılan davanın duruşmalarında ve sosyal medya hesabından, Damar’a ve ailesine yönelik ifadeleri kamuoyunda tepki çekmişti. Ankara Barosu’nun kınama ve para cezası verdiği Bıçak’ın Polis Akademisi’yle de ilişiği kesilmişti. 

Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar sosyal medya hesabından, “Avukat geçinip kendi fantezilerine uygun senaryo yazan ve oynayan, Amerikan maslahatgüzarı Hollywood uşaklarını, @ankarabarosu’nun baş tacı, saygıdeğer, gerçek hukukçular ile aynı kefeye koymamak gerek” ifadelerini kullandığı paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımda adı geçmeyen Avukat Vahit Bıçak, paylaşımı yapan Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar ve bu paylaşımı retweet eden anne Feyzan Damar’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.  

Çocukları katledilen anne ve babanın da aralarında bulunduğu 8 kişinin, “Hakaret”, “Kamu hizmetlerinden olan savunma faaliyetlerinin yürütülmesine engel olma”, “Görülmekte olan bir davada yargı görevi yapan avukatı etkilemek amacıyla alenen beyanda bulunmak yoluyla adli yargılamaya etkilemeye teşebbüs” suçlarını işlendiğini belirten Avukat Bıçak, Ceren Damar’ın ölümüne ilişkin davada sanık müdafilik görevi nedeniyle şahsının “hedef alındığını” iddia etti. 

MADDİ ZARARI 150 BİN LİRAYMIŞ!

Avukat Vahit Bıçak, Damar ailesinin cezalandırılmasını istediği suç duyurusu dilekçesinde, “Olaya ilişkin maddi kaybımız vardır” ifadelerini kullandı. Polis Akademisi’ndeki görevinden “haksız yere” ilişiğinin kesildiğini, 28 Şubat 2020’den itibaren aylık 13 bin lira olan maaşını alamadığını, maddi zararının 150 bin lira olduğunu belirten Bıçak, suç duyurusunda uğradığı zararın tazmin edilmesini de talep ederek şu ifadeleri kullandı:
“Hakkımda yürütülen sosyal medya linç kampanyası gerekçe gösterilerek 30 yıldır kadrolu öğretim üyesi statüsünde kamu görevlisi olarak görev yaptığım Polis Akademisi’nden ilişiğim haksız yere kesilmiştir. Aylık maaşım olan 13.000 TL’yi 28.02.2020’den bu yana alamıyorum.  Şu an itibariyle maddi zararım 150.000 (yüz elli bin) TL’dir. Maaşımdan yoksun kalmam devam ettiği için uğradığım maddi zarar sürekli artış göstermektedir.  Ayrıca olaya ilişkin manevi zararım da oluşmuştur. Maruz kaldığım hakaret neticesinde acı ve ızdırap çekmekteyim. Maddi zararımın rakamsal karşılığı 100.000 TL’dir.”

SAVCILIK: BIÇAK’I KASTETTİĞİNE DAİR EMARE YOK

Avukat Vahit Bıçak’ın suç duyurusunun ardından Gölbaşı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, anne Feyzan Damar ve baba Mustafa Damar’ın da aralarında bulunduğu sekiz kişinin ifadelerini aldı. Anne Damar’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımın eleştiri sınırları içerisinde olduğunu, ayrıca paylaşımda şikayetçi olan Vahit Bıçak’ı kastettiğine dair herhangi bir emarenin bulunmadığını belirten savcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi.