Bıçak'ın Polis Akademisi ile ilişiği kesiliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ceren Damar davasındaki sözleriyle büyük tepki toplayan Vahit Bıçak'ın Polis Akademisi'yle ilişiğinin kesileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel'i öldüren Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak'ın, esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmadaki ifadeleri nedeniyle tepkiler sürerken Polis Akademisi'ndeki öğretim üyeliğine son verileceği açıklandı.

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 2 Ocak 2019'da üniversite yerleşkesindeki odasında tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürüldü. Davaya sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak'ın savunmasında söylediği sözler damga vurdu.

Ceren Damar Şenel'in müvekkiline cinsel istismarda bulunduğu, konumunu kullanarak bu istismarı sürdürdüğü ve müvekkilini tehdit ettiğini iddia eden Vahit Bıçak'a tepki yağdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bugün ''Bu konuda arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme çerçevesinde Polis Akademisi ile ilişiğinin kesilmesiyle ilgili onay benim önümde. Bugün itibariyle bu ilişki kesiliyor, bir süreci vardı onu bekledik. Onay bizim önümüzde ve kesilecek'' dedi. (HABER MERKEZİ)

Ceren Damar'ın katiline ağırlaştırılmış müebbetCeren Damar'ın katiline ağırlaştırılmış müebbet

Ankara Barosu'ndan Vahit Bıçak için soruşturmaAnkara Barosu'ndan Vahit Bıçak için soruşturma