Cem Yılmaz: Politika yok ki mizahı olsun

Cem Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı hakkında konuştu. Yılmaz "Politik mizah yok çünkü politika yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cem Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında alınan hapis cezası ve siyasi yasak kararı hakkında paylaşım yaptı.

'BENİM MEMLEKETİM BU DEĞİL'

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kalkınma süperdi… Adalet zaten… Bu “Her toplum hakettiği gibi yönetilir” sözünün çirkinliği bir yana benim memleketim bu değil diye düşünüyorum. Espri? Yine siz yapın elbette. Politik mizah neden yok çünkü politika yok ki mizahı olsun! Laba luba hep ikisi de. Acı bir tablo" dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla açılan davada, bugün karar açıklandı. Mahkeme, İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

Ayrıca, İmamoğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma" konusunu içeren 53. maddesinin uygulanmasına da hükmetti. Eğer karar temyizde kesinleşirse İmamoğlu, 'siyasi yasaklı' olacak ve belediye başkanlığından alınacak. (KÜTÜR SANAT SERVİSİ)