Çanakkale CHP'de ‘aday krizi’ sürüyor: Konu MYK'de ele alınsın

Çanakkale’de adayını MYK ve PM toplantısında belirleyen CHP’de sular durulmuyor. Önseçim isteyen partililer, MYK'de konunun gündeme gelmemesi halinde adaylıkların geri çekileceğini söyledi.

CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Mutluay, önseçim talebini yineledi.
Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE - CHP Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Mutluay, bu hafta gerçekleşecek, adaylıkların açıklanacağı MYK ve PM öncesinde açıklamalarda bulundu. Çok sayıda partilinin İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi için yaptığı başvuruyu geri almaya hazırlandıklarını dile getiren Mutluay, MYK’da ‘önseçim’ konusunun tekrar gözden geçirilmesi talebini yineledi.

MUHARREM ERKEK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLARAK ATANDI

Çanakkale’de önceki dönem CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Grup Başkanvekilliğinden istifa eden Belediye Meclisi Üyesi Erdal Gezen ile iş insanı Mehmet Öngen aday adaylıklarını açıklamışlardı. 21 Aralık tarihinde kamuoyu araştırmaları göz önünde bulundurularak Belediye Başkan Adayı olarak atanan Muharrem Erkek haricindeki tüm aday adayları, örgüt denetiminde ön seçim (temayül) ile aday belirlenmesini istemişlerdi.

Ancak 21 Aralık tarihinde gerçekleşen MYK ve PM’de böyle bir karar çıkmayınca, aday adayları Mutluay, Gezen ve Öngen söz konusu karara tepki göstermişlerdi. Gezen ekibi içerisinde yer alan 10 civarında partili, il genel ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurularını geri çekmişlerdi.

MUTLUAY TEPKİ OLARAK ANKARA’YA YÜRÜDÜ

Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Mutluay, 'önseçim' yapılmadan, atama ile belediye başkan adayını belirlemesine tepki göstererek 25 Aralık’ta Ankara’ya yürümüş ve genel merkez önünde basın açıklaması yapmıştı. Genel merkezde genel başkan yardımcıları ile görüşen Mutluay, “Çanakkale kararının yeniden gözden geçirileceğine ilişkin söz verildiğini” ifade etmişti. 

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen MYK ve PM toplantısında aday belirleme konusu gündeme gelmezken, adaylıkların belirleneceği toplantının önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini ve Çanakkale konusunun yeniden değerlendirilmesi bekleniyor.

'KONUNUN MYK'DE ELE ALINACAĞI SÖZÜ VERİLDİ'

Mutluay, “PM’nin ön seçim yerine atama ile Belediye Başkan Adayını belirlemesi ile benimle birlikte hareket eden ve meclis aday adaylığı başvurusunda bulunan arkadaşlarım başvurularını geri çekme kararı almışlardı. Ancak konunun yeniden MYK’de ele alınacağı sözü üzerine MYK kararını beklemeye başladılar ve hazır olan çekilme dilekçelerini henüz işleme koymadılar” dedi.

Mutluay, gazetecilerin “Bağımsız aday olacak mısınız?” sorusuna cevap verdi. Parti içi demokrasi mücadelesini sürdüreceklerini ifade eden Mutluay, “Bizim bu mücadelemiz parti içi demokrasi mücadelesidir, seçmenin iradesinin korunması mücadelesidir. Bu mücadele, tüm partiler için geçerlidir, herkes bu mücadeleyi vermek zorundadır. Eğer bu ülkede demokrasi isteniyorsa, demokrasi tepeden inme bahşedilmemelidir. Mücadelemiz sürecek ve şunu herkes bilsin ki, hiç kimse seçeneksiz değildir, Çanakkale halkı da değildir, bizler de değiliz” ifadelerini kullandı.